‘Apple brengt vanaf 2021 twee iPhones per halfjaar uit’

Michel van 't Klaphek
3 december 2019, 10:48
2 min leestijd
‘Apple brengt vanaf 2021 twee iPhones per halfjaar uit’

Apple gaat het vanaf 2021 mogelijk helemaal anders doen. Het bedrijf gaat vanaf dan namelijk twee keer per jaar iPhones uitbrengen: in de eerste en tweede helft.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone-releaseschema op de schop in 2021’

Dat claimen analisten van JP Morgan, een grote Amerikaanse bank. De bankiers verwachten dat Apple vanaf 2021 een ander iPhone-releaseschema gaat aanhouden. Er zouden namelijk iPhones worden uitgebracht in de eerste en tweede helft van dat jaar. Een specifieker tijdslot wordt niet gegeven.

Wel maken de bankiers duidelijk waarom Apple voor dit releaseschema gaat kiezen. Het bedrijf van Tim Cook zou namelijk minder afhankelijk willen zijn van de verkooppiek rondom september. Momenteel kondigt Apple alleen in die maand nieuwe telefoons aan.

JP Morgan verwacht dat Apple twee toestellen in de eerste helft van 2021 aankondigt. In de tweede helft van dat jaar komen er volgens hen nog twee. Dankzij dit schema profiteert Apple van een stabielere omzetstroom, beargumenteren de bankiers.

Tot slot voorspellen de bankiers dat Apple volgend jaar vier iPhones met oled-displays uitbrengt. De iPhone SE 2 krijgt volgens hen een 5,4 inch-scherm. De twee middelste toestellen worden 6,1 inch groot en de opvolger van de iPhone 11 Pro Max zou een 6,7 inch-display krijgen.

Lees ook: ‘Eerste iPhone met 5G-chip rolt in 2021 van de band’

Hoe aannemelijk is dit gerucht?

Tot nog toe is het schema van Apple duidelijk. Sinds de aankondiging van de iPhone 4S in 2011 is september dé maand voor Apple-liefhebbers. Steevast worden tijdens de jaarlijkse keynote nieuwe modellen onthuld. Tot nog toe heeft Apple nog nooit van dit schema afgeweken.

Wel brengt het bedrijf soms tussendoor andere toestellen uit. Zo verscheen de originele iPhone SE in maart 2016, en niet in september. Ook brengt het bedrijf weleens nieuwe uitvoeringen van bestaande modellen uit, zoals de PRODUCT(RED)-iPhone 8 in april van 2018.

Veel andere smartphonefabrikanten brengen hun smartphones ook verspreid over het jaar uit. Concurrent Samsung kondigt rond februari bijvoorbeeld altijd een nieuwe Galaxy S-telefoon aan, waarna de opvolger van de Note in de herfst wordt uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Bron: MarketWatch
Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's