Officieel: Apple onthult rode iPhone 8 (Plus), vanaf nu te bestellen

Lars Paijmans
10 april 2018, 14:24
2 min leestijd
Breaking
Officieel: Apple onthult rode iPhone 8 (Plus), vanaf nu te bestellen

Apple heeft de iPhone 8 Product Red officieel onthuld. Net als vorig jaar steunt Apple hiermee het onderzoek naar de ziekte aids. Hier lees je er alles over en bespreken we de nieuwe accessoires.

Update 10 april 14:24 De iPhone 8 en iPhone 8 Plus (PRODUCT)RED zijn vanaf nu te bestellen. Op de website van Apple en in de Apple Store-app op je iPhone of iPad kun je de roodgekleurde iPhone per direct bestellen. Hoe groot de voorraad is, is niet duidelijk. De eerste exemplaren worden op het moment van schrijven op 16 april geleverd.

Bekijk ook: Op zoek naar een rode iPhone 8 of iPhone 8 Plus? Onze prijsvergelijker helpt je met zoeken!

Origineel bericht:

iPhone 8 Product Red officieel onthuld

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf morgen in een nieuwe kleur te bestellen. Daarna worden de eerste exemplaren op 13 april geleverd. Je betaalt hiervoor dezelfde adviesprijs van 810 euro als de andere modellen, en je hebt de keuze uit 64GB en 256GB aan intern geheugen. In tegenstelling tot vorig jaar is de rode iPhone 8 wel uitgerust met een zwarte voorkant. Vorig jaar koos Apple voor een iPhone 7 met witte voorkant, wat voor de nodige kritiek zorgde bij gebruikers.

Net zoals vorig jaar presenteert Apple een paar maanden na de komst van het toestel een limited (PRODUCT)RED-editie. Deze instantie wordt naast Apple ook gesteund door bedrijven als Microsoft, Starbucks en Converse en zamelt geld in voor onderzoek naar de bestrijding van aids.

De binnenkant van de iPhone blijft identiek; er zijn geen betere specs aanwezig en het toestel draait op dezelfde software. Het gaat puur om het felrode kleurtje. Dit is de tweede keer dat Apple een iPhone in een speciale uitgave uitbrengt. Daarnaast verkoopt het bedrijf al jaren speciale (RED)-hoesjes, Apple Watch-bandjes en andere accessoires om het goede doel te steunen.

Red accessoires

Nieuwe Red-accessoires, ook voor iPhone X

Heb je al een iPhone 8, of iPhone X? Dan zijn er vanaf nu ook weer speciale (PRODUCT)RED-hoesjes beschikbaar. Ook voor de iPhone X is er nu voor het eerst een felrode case beschikbaar in de Apple Store. Hetzelfde geldt voor de Beats-koptelefoon, iPad Pro-hoes met uitsparing voor de Apple Pencil en een donkerrode Apple Watch-band.

Voorafgaand aan de aankondiging werd verwacht dat Apple tegelijk ook de AirPower-oplaadmat zou lanceren. Deze oplader werd in september onthuld, maar is nog steeds niet beschikbaar. Daar komt met de aankondiging van vandaag wederom geen verandering in.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen