‘Eerste iPhone met 5G-chip rolt in 2021 van de band’

Michel van 't Klaphek
27 juli 2019, 9:57
2 min leestijd
‘Eerste iPhone met 5G-chip rolt in 2021 van de band’

Apple heeft de vaart er flink in zitten. Nadat het bedrijf uit Cupertino eerder deze week Intels modemdivisie overnam wil men de eerste iPhone met 5G in 2021 uitbrengen.

Lees verder na de advertentie.

‘Eerste iPhone met 5G verschijnt in 2021’

Dat schrijft Reuters op basis van een anonieme bron. Dit is een stuk eerder dan we tot nog toe hebben gehoord. Eerdere geruchten gaven aan dat het nog minstens tot 2022 zou duren voordat Apple overstag zou gaan. Andere bronnen claimden dat de eerste 5G-iPhone pas in 2025 van de band zou rollen.

Apple gaat haar producten in fases met 5G uitrusten, aldus de bron. Als eerst zouden de goedkopere telefoons aan de beurt zijn. Alhoewel het apparaat niet bij zijn naam genoemd wordt, gaat het hier dus vermoedelijk om een opvolger van de iPhone XR, het huidige instapmodel.

Apple Intel overname

‘Apple realiseert dat men niet in één keer kan overstappen naar 5G-modems’, aldus de bron. ‘Het moet verantwoordelijk gebeuren.’ Apple gaat dus voor een behouden aanpak en zet opvolgers van de duurdere iPhone XS pas in een later stadium over op 5G.

In de tussentijd blijft Apple gebruikmaken van chips van Qualcomm. De deal met dit bedrijf is nog zes jaar geldig, en volgens de bron is het bedrijf uit Cupertino van plan deze termijn te erkennen. De eerste iPhone met 5G-chip is dus waarschijnlijk niet door Apple zelf gemaakt, maar door Qualcomm.

Minder Qualcomm, meer Intel

Qualcomm is een van de grootste modemfabrikanten ter wereld. Het gaat dus vermoedelijk wel een paar jaar duren voordat Apple volledig gebruik kan maken van haar eigen chips en de onderdelen van het bedrijf uit San Diego niet meer nodig heeft.

Er gaan al tijden geruchten over een iPhone met 5G. Lange tijd zat Intel de plannen van Apple in de weg en ook de band met Qualcomm is allesbehalve goed. In de tussentijd heeft Nederland nog geen netwerk beschikbaar dat met het snellere internet overweg kan. Ook de wetenschap is er nog niet over uit welke invloed 5G op onze gezondheid heeft.

Lees meer over Intel

Bron: Reuters
Categorie: Apple
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's