Video: Zo had de eerste iPhone er uitgezien met het Macintosh-design

Lars Paijmans
15 juli 2019, 11:09
1 min leestijd

Stel dat Apple ten tijde van de eerste iPhone geen nieuw ontwerp had bedacht en had vastgehouden aan het design van de Macintosh. Dan zag de smartphone van het bedrijf er waarschijnlijk zo uit.

iPhone Macintosh concept

Op iPhoned zie je regelmatig concepten voorbij komen van ontwerpers die hun visie delen voor de toekomst van Apples smartphone. Designer Futurepunk pakt het net even anders aan en kijkt juist naar het verleden van Apple. Hij stelt zich een situatie voor ten tijde van de allereerste iPhone, als Apple het ontwerp van de Macintosh als voorbeeld zou hebben gebruikt.

Dat resulteert in een ‘smartphone’ die totaal niet praktisch is, maar er wel bijzonder uitziet. Vooral het model met de transparante lichtblauwe behuizing ziet er verrassend goed uit, als je de voorkant met het piepkleine schermpje en de fysieke knoppen even vergeet.

iPhone Macintosh concept

Futurepunk maakte zelfs een video, geheel in retrostijl, om te laten zien hoe een reclame voor deze telefoons eruit had kunnen zien. Hier stuiteren vijf kleuren van het toestel over je scherm, net zoals de Macintosh dat destijds deden.

Hoewel het concept er vermakelijk uitziet, zijn we vooral blij dat Apple er toch voor gekozen heeft om de stap naar het touchscreen te maken. Anders zagen onze smartphones er vandaag de dag misschien wel heel anders uit.

Vooruitkijken naar de iPhone 11

Ondertussen kijken veel andere conceptmakers alvast uit naar de iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max en iPhone 11. Op basis van deze ontwerpen en geruchten hebben we al een goed beeld van hoe deze drie nieuwe toestellen eruit gaan zien, terwijl ze toch pas dit najaar uitkomen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen