Meer iPhone 8 Plus-modellen met opgezwollen accu duiken op, Apple onderzoekt verder

Lars Paijmans
5 oktober 2017, 11:31
2 min leestijd
Meer iPhone 8 Plus-modellen met opgezwollen accu duiken op, Apple onderzoekt verder

Apple is een onderzoek gestart nadat er beelden werden gedeeld van een iPhone 8 Plus-accu die door op te zwellen het apparaat onbruikbaar maakt.

Update 5 oktober: Sinds de eerste verhalen over opzwellende iPhones, zijn er meer gevallen online opgedoken. Zo schrijft Macrumors dat ze verschillende foto’s en verhalen ontvingen van lezers die ook hun iPhone 8 Plus zagen opzwellen. Zo kocht iemand in Canada op zondag een 8 Plus, die vervolgens op maandag al teruggebracht kon worden. Net als bij de andere gevallen was het scherm volledig losgekomen, door de accu die intern opgezwollen was. Een ander geval beschrijft een soortgelijke situatie.

Lees verder na de advertentie.

Wat hieraan opvalt is dat in alle gevallen gewoon de officiële lader van Apple gebruikt wordt, maar het probleem vrijwel direct optreedt. Als je zelf een iPhone 8 Plus hebt die je al dagenlang gebruikt en oplaadt, lijkt jouw toestel dus niet vatbaar te zijn voor het probleem.

Opzwellende iPhone 8 Plus accu

Dit weekend doken er twee verhalen op van iPhone 8 Plus-gebruikers die exact hetzelfde probleem hadden: na het opladen van het toestel met een officiële lader van Apple, begon de accu op te zwellen.

Hierdoor werd er steeds meer druk op het scherm uitgeoefend. Dit bleef doorgaan tot de volledige voorkant van de iPhone los kwam te zitten en het toestel open barstte. Opvallend genoeg gaat het specifiek om het Plus-model en zijn er van de reguliere iPhone 8 geen soortgelijke gevallen bekend.

iPhone 8 Plus accu

“We zijn op de hoogte van het probleem en zijn een onderzoek gestart”, zo bevestigt een woordvoerder van Apple tegen MacRumors. De defecte toestellen doken op in Taiwan en Japan.

Hoewel deze twee gevallen nu massaal gedeeld worden op social media, is dit nog geen reden om je direct zorgen te maken. Apple produceert miljoenen iPhones, dus is het onvermijdelijk dat er hier en daar een defect exemplaar tussen zit. Mocht je onverhoopt toch in een soortgelijke situatie belanden, neem dan altijd contact op met Apple Support via de website.

Maak je nog geen zorgen

Totdat we hier meer over horen, betekent dit dus niet dat we met een grootschalig probleem te maken hebben dat potentieel iedere iPhone 8 Plus-eigenaar treft. Ook Apples onderzoek is geen uitzondering. Toen vorig jaar de iPhone 7 verscheen, hoorden we ook meerdere verhalen over defecte toestellen waarna Apple vervolgens op zoek ging naar de oorzaak.

De iPhone 8 Plus verscheen een paar weken geleden. Hoewel het toestel er haast identiek uitziet als de iPhone 7 Plus, voert Apple vooral achter de schermen verbeteringen door. Zo is de A11-chip de krachtigste tot nu toe en is de camera wederom verbeterd. Je leest alles over de 8 Plus en wat wij ervan vinden in onderstaande eerste indruk.

Lees ook: iPhone 8 Plus eerste indruk: De beste versie van een verouderd concept

Bron: Macrumors
Categorie: Devices
Device: iPhone 8 Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen