Apple maakt iPhone XR, 8 en 8 Plus goedkoper: dit zijn de nieuwe prijzen

Wouter Nijsen
12 september 2019, 17:02
3 min leestijd
Apple maakt iPhone XR, 8 en 8 Plus goedkoper: dit zijn de nieuwe prijzen

Net als voorgaande jaren introduceert Apple in september niet alleen nieuwe iPhones, maar maakt het bedrijf ook een aantal toestellen betaalbaarder. Dit jaar zijn de iPhone XR, iPhone 8 en iPhone 8 Plus goedkoper gemaakt, terwijl een aantal modellen definitief uit het assortiment verdwijnen. In dit artikel lees je wat de nieuwe prijzen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Apple maakt iPhone XR goedkoper

Tijdens het Apple-event van dinsdagavond ging alle aandacht natuurlijk uit naar de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max, drie toestellen met allerlei toffe vernieuwingen. De telefoons zijn binnenkort in Nederland verkrijgbaar, maar wat je misschien niet weet, is dat er nog veel meer in de Apple Store is veranderd. Een aantal iPhones is namelijk goedkoper geworden en daardoor nog aantrekkelijker. Hierbij gaat het om de iPhone XR, iPhone 8 en 8 Plus.

wat zijn teraflops

Dit is mooi nieuws voor mensen die de iPhone 11-telefoons te duur vinden en liever kiezen voor een ouder, goedkoper model. Dan zit je met de iPhone XR, 8 en 8 Plus goed, want deze toestellen zijn nog steeds enorm vlot in gebruik, hebben prima camera’s en krijgen nog jaren updates van Apple.

In het overzicht hieronder zie je de oude en nieuwe adviesprijzen van de XR, 8 en 8 Plus. Als je op de links klikt, ga je naar onze prijsvergelijker waar je de telefoons vaak nog goedkoper vindt.

iPhone XR goedkoper

iPhone XR 64GB→ 709 euro (was 859 euro)
iPhone XR 128GB → 749 euro (was 919 euro)

De 256GB-versie van de iPhone XR is niet meer in de Apple Store te vinden, maar is nog wel breed verkrijgbaar in Nederland. Bekijk de beste prijzen voor een iPhone XR met 256GB aan opslag.

→ Of ga voor een iPhone XR met abonnement

iPhone 8 goedkoper

iPhone 8 64GB → 539 euro (was 689 euro)
iPhone 8 128GB → is nieuw, kost 589 euro

Van de iPhone 8 is ook een 256GB-versie. Deze wordt officieel niet meer door Apple verkocht, maar is bij veel Nederlandse webwinkels te vinden. Je haalt deze variant voor zo’n 720 euro in huis.

→ Bekijk de beste deals voor een iPhone 8 256GB

→ Of ga voor een iPhone 8 met abonnement

iPhone 8 Plus goedkoper

iPhone 8 Plus 64GB → 659 euro (was 799 euro)
iPhone 8 Plus 128GB → is nieuw, kost 709 euro

Ook van de grotere iPhone 8 Plus kun je nog een 256GB-variant kopen. Check onze vergelijker voor de actuele prijzen van de iPhone 8 Plus 256GB.

→ Of ga voor een iPhone 8 Plus met abonnement

iPhone 7 en 7 Plus verdwijnen

De komst van de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max betekent ook dat de iPhone 7 en 7 Plus definitief uit het assortiment verdwijnen. Deze toestellen zijn niet meer de absolute instapmodellen van Apple en worden vervangen door de 8 en 8 Plus. Gelukkig zijn de iPhone 7 en 7 Plus voorlopig nog wel te koop bij andere webwinkels. Ook kun je daarna kiezen voor een refurbished iPhone.

Check de actuele prijzen van de iPhone 7
Check de actuele prijzen van de iPhone 7 Plus

Waar zijn de iPhone XS en XS Max gebleven?

Verder is het je misschien opgevallen dat ook de iPhone XS en XS Max uit Apples assortiment zijn verdwenen. Opvallend, want de toestellen zijn nog geen jaar oud en kunnen nog jaren mee. Toch is het best een logische keuze van Apple, aangezien de XS en XS Max gaan concurreren met de nieuwe iPhone 11 als ze goedkoper zouden worden aangeboden.

Check de actuele prijzen van de iPhone XS
Check de actuele prijzen van de iPhone XS Max

Het is echter niet zo dat de iPhone XS en XS Max helemaal niet meer te koop zijn. Sterker nog: bij alle grote Nederlandse webwinkels kun je de telefoons gewoon kopen, maar wel tot de voorraad strekt. Een nieuwe iPhone XS kost op dit moment zo’n 960 euro. De grotere iPhone XS Max haal je voor ongeveer 100 euro meer in huis.

iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max reserveren

De nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn vanaf 13 september (om 14.00 uur Nederlandse tijd) te pre-orderen in Nederland. De release vindt op vrijdag 20 september plaats. Het nieuwste instapmodel, de iPhone 11, kost 809 euro. Voor de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max betaal je respectievelijk 1159 en 1259 euro.

iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) reserveren

Categorieën: Apple, Devices
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's