iMessage en Facetime nu beter beveiligd met tweestapsverificatie

Rutger Otto
13 februari 2015, 10:38
2 min leestijd
iMessage en Facetime nu beter beveiligd met tweestapsverificatie

Apple biedt nu (eindelijk) tweestapsverificatie aan voor iMessage en Facetime. Hiermee kun je je account beter beschermen dan met een wachtwoord. Lees in dit artikel waarom.

Lees verder na de advertentie.

iMessage en FaceTime beveiliging

Apple biedt al langer tweestapsverificatie aan, maar kon vooralsnog alleen worden ingeschakeld voor iCloud en je Apple ID. Het bedrijf uit Cupertino heeft de beveiliging verder uitgerold, zodat gebruikers hun iMessage en FaceTime informatie nu ook beter kunnen beschermen.

tweestaps-verificatie

Als je tweestapsverificatie voor je Apple ID nog niet hebt ingeschakeld, kun je dat doen aan de hand van dit stappenplan. Alle diensten van Apple waar je gebruik van maakt, zijn vanaf dat moment extra beveiligd. Ben je momenteel ingelogd op FaceTime en iMessage op je iOS-toestellen, dan zul je nu niets merken van de beveiliging. Als je echter eens uitlogt en daarna weer probeert in te loggen, krijg je een melding dat je een app-specifiek wachtwoord voor de dienst moet inschakelen.

Maand geleden nog niet waterdicht

tweestaps-verificatie apple

Een maand geleden bleek dat Apples tweestapsverificatie nog steeds niet waterdicht was. Dani Grant, oprichter van Hackers of NY, merkte op dat vijf logins van Apple nog niet beveiligd waren. Het ging hierbij om de diensten iMessage, FaceTime, iTunes, App Store en Apple.com. Bij alle diensten kon Grant inloggen vanaf een onbekend apparaat zonder van tweestapsverificatie gebruik te maken.

Twee van die diensten zijn nu dus wel voorzien van extra beveiliging, waarmee er nog drie overblijven. Waarschijnlijk werkt Apple ook daarvoor aan de uitrol van tweestapsverificatie.

Wat is tweestapsverificatie?

Met tweestapsverificatie voor Apple ID kun je een extra veiligheidsoptie aan je account koppelen, om je beter te wapenen tegen hackers of andere inbrekers. Met de beveiligingsmethode moeten gebruikers in twee keer inloggen: één keer met je normale wachtwoord, maar ook nog met een extra unieke verificatiecode die alleen jij krijgt toegestuurd. Zo zet je inbrekers buitenspel.

Zo stel je tweestapsverificatie in voor je Apple ID

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu