iDeal verdwijnt – dit is er aan de hand

7 november 2023, 10:43
2 min leestijd
iDeal verdwijnt – dit is er aan de hand

Betaaldienst iDeal is eigenlijk niet meer weg te denken, maar toch is dat precies wat er gaat gebeuren: iDeal verdwijnt (en dit moet je weten).

Lees verder na de advertentie.

iDeal verdwijnt

Wanneer je online iets afrekent, doe je dat regelmatig met iDeal, een veilige betaalmethode die gekoppeld is aan je bankrekening. Daarom is het bijna niet voor te stellen dat iDeal er over een tijdje niet meer is.

Het feit dat iDeal verdwijnt, betekent natuurlijk niet dat je dan niet meer gemakkelijk online kunt betalen vanaf je bankrekening. Er komt namelijk een betaaldienst voor in de plaats en die heet Wero.

ideal verwijnt

iDeal verdwijnt, Wero verschijnt

Het is overigens geen verrassing dat iDeal verdwijnt, want er wordt al een hele tijd gewerkt aan een overname door European Payments Initiative (EPI). iDeal wordt de basis voor een nieuw Europees betalingssysteem en digitale portemonnee, maar dan onder de naam Wero.

EPI is overigens een samenwerking tussen verschillende Europese banken en betalingsinstellingen uit Europa. Op de officiële website lees je daar meer over. Onder andere ABN Amro, ING en Rabobank doen mee en zijn ook aandeelhouders.

Wero verschijnt pas in 2025

Het nieuws dat iDeal verdwijnt en Wero verschijnt was al in april bekend, maar het moest nog worden goedgekeurd. Dat is nu gebeurd, net als de overname van het Luxemburgse betaalbedrijf Payconiq. EPI wil met de overnames een uniforme betaalstandaard introduceren voor de Europese markt.

Wero zal eerst in België, Frankrijk en Duitsland worden uitgerold. Daarna volgt Nederland en de rest van Europa. Voorlopig verandert er dus nog niets, want het duurt nog tot 2025 voordat iDeal verdwijnt. Tot die tijd kun je de online betaaldienst dus nog gewoon gebruiken.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: androidplanet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu