De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Facebook brengt nieuwe Snapchat-kloon uit binnen Messenger

Rutger Otto
9 maart 2017, 16:46
2 min leestijd
Facebook brengt nieuwe Snapchat-kloon uit binnen Messenger

Facebook rolt vandaag een heel nieuwe functie uit in zijn Messenger-app. Messenger Day laat je foto’s en video’s aankleden en delen. Na 24 uur verdwijnen ze.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger Day

WhatsApp en Instagram hadden hun verhaalfunctie al en nu volgt ook Facebooks chatdienst Messenger. De app-update rolt vandaag onder gebruikers uit, hoewel je de functie misschien nog niet ziet. Heb dan even geduld. De dienst laat gebruikers foto’s en video’s delen die je openbaar of met vrienden kunt delen, die 24 uur lang de tijd hebben om ze te bekijken. Daarna verdwijnen je creaties vanzelf.

Facebook noemt de functie Messenger Day. In de Facebook Messenger-app druk je op de cirkel onder in het hoofdmenu. De camera opent waarna je een foto of filmpje maakt. Vervolgens kun je de beelden aankleden, bijvoorbeeld met geinige filters, tekst en eigen krabbels. Ben je klaar, dan kun je de foto of video delen met bepaalde personen. Ook kun je kiezen om hem toe te voegen aan ‘Mijn Dag’. In dat geval komt hij in ‘Jouw Dag’ te staan. Dat is een nieuwe balk boven de contactpersonen, waar alle verhalen worden verzameld zoals je gewend bent van WhatsApp en Instagram.

facebook messenger day

Anders dan Snapchat

Messenger Day is weer een belangrijk wapenfeit van Facebook tegen Snapchat, de app die deze functie groot maakte. Met Instagram en WhatsApp had je al een ander bereik dan via Snapchat, omdat bestaande volgers jouw verhalen direct konden zien. Op Snapchat moet je mensen per gebruikersnaam of via QR-codes toevoegen. De kans is groot dat je op Facebook Messenger direct een hoop mensen kunt bereiken. Dat zijn overigens alleen de mensen die toestemming hebben om je berichten te sturen, daarnaast kun je bepaalde mensen uitsluiten.

Openen van een gesprek

Mensen kunnen niet reageren met Likes, zoals in de standaard Facebook-app. Wel kunnen ze een privébericht sturen via Messenger of kiezen uit standaard-antwoorden, zoals ‘haha’, een hartje of een ‘100’-emoji. Het idee is dat mensen op die manier ook sneller een gesprek starten.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen