De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Instagram gaat de strijd aan met Snapchat met Instagram Stories

Lars Paijmans
2 augustus 2016, 16:42
2 min leestijd
Instagram gaat de strijd aan met Snapchat met Instagram Stories
Instagram

Instagram

Gratis

Instagram gaat Snapchat achterna met de gloednieuwe Instagram Stories functie. Hiermee plaats je snel en gemakkelijk verhalen voor je vrienden die na 24 uur weer automatisch verdwijnen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Stories gaat Snapchat achterna

Omdat je de Instagram Stories niet op je tijdlijn plaatst, zijn ze ook niet voor iedereen zomaar zichtbaar. Dit moet er volgens Instagram voor zorgen dat gebruikers sneller geneigd zijn om een foto te delen, zonder dat deze permanent op je profiel zichtbaar blijft.

Instagram Stories

Als de update ook voor jou beschikbaar is, kom je de Instagram Stories tegen bovenaan je feed, als een rij met cirkels waarin de avatars van de mensen en merken staan die je volgt. Tik hierop en je komt meteen in een nieuw scherm terecht waar je de Story kunt bekijken.

Net zoals bij Snapchat ga je snel door een serie aan foto’s en video’s heen omdat ze automatisch worden afgespeeld. Zodra je klaar bent met de Story van een persoon, ga je automatisch verder met die van de volgende in de lijst. Deze volgorde wordt samengesteld door het algoritme van Instagram, net zoals de algemene tijdlijn dat ook wordt. Als je zelf een Instagram Story publiceert kun je met een nieuwe tool zien welke mensen hem bekeken hebben. Mocht je tevreden zijn met je resultaat, dan kun je een verhaal met een druk op de knop overzetten naar je algemene tijdlijn.

Instagram Stories vandaag uitgerold

Daarnaast krijg je ook een aantal Snapchat-achtige functies om je verhaal wat leuker te maken. Zet er een sticker bij, plaats een regel tekst of versier je post met emoji en een tekening. Precies zoals Snapchat dus, iets waar Facebook met Instagram dus duidelijk het publiek weg wil trekken. De functie wordt geleidelijk uitgerold, en komt voor zowel iOS als Android vandaag beschikbaar. Houd de update dus in de gaten als je de eerste wil zijn die een Instagram Story maakt.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu