AppleCare+ voor Mac beschikbaar in Nederland: dit moet je weten

Florence Peeters
1 november 2018, 14:55
2 min leestijd
AppleCare+ voor Mac beschikbaar in Nederland: dit moet je weten

Apple heeft AppleCare+ voor Mac ook naar Nederland uitgerold. Het programma geeft je tegen betaling langere garantie en support voor je Mac(Book). Dit moet je weten over AppleCare+ voor je Mac.

Lees verder na de advertentie.

Je Mac verzekeren kan nu ook bij Apple

Voor gebruikers die geen onvoorziene kosten willen bij schade aan hun Apple-apparaten, heeft het bedrijf uit Cupertino AppleCare+ in het leven geroepen. Dit is een betaald programma van Apple waarmee je je iPhone, Apple Watch, iPad, iPod, en nu dus ook je Mac kan verzekeren voor gratis reparatie, of vervanging bij schade of defecten.

→ Lees ook: Zo zit het met iPhone garantie, reparaties en AppleCare+

Voorheen was AppleCare+ voor Mac alleen toegankelijk voor gebruikers in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Aan dit lijstje voegt Apple nu flink wat landen toe, waaronder Nederland.

Je Mac verzekeren via AppleCare was al mogelijk in Nederland, maar hierbij werden ongelukken niet gedekt. De plus-variant van het programma vervangt de standaard AppleCare voor Mac, en voortaan is de dekking dus uitgebreider.

Dit houdt AppleCare+ voor Mac in

Met AppleCare+ voor Mac heb je tot drie jaar lang recht op uitgebreide garantie en ondersteuning. De verzekering dekt reparatie of vervanging van je computer. Daarnaast worden maximaal twee hardwarereparaties aan je Mac als gevolg van een ongeluk vergoed.

Hier valt dus ook val- of waterschade onder. Bij zulke ongevallen moet je een eigen risico van 99 euro betalen bij schade aan het scherm of de externe behuizing. Zijn er problemen aan de binnenkant, bijvoorbeeld met het moederbord, betaal je 259 euro eigen risico bij een reparatie.

applecare iphone verzekering

Naast je Mac zijn ook alle meegeleverde accessoires en de accu verzekerd. De accu valt bovendien onder de dekking wanneer deze minder dan 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit heeft. Deze wordt dan gratis vervangen.

AppleCare+ draait niet alleen om dekking bij reparaties, maar biedt ook technische ondersteuning en hulp bij software. Dit betekent dat je altijd een Apple-deskundige kan contacten voor vragen of tips over je Mac, macOS of iCloud.

Belangrijk om te weten is dat het AppleCare-programma losstaat van de wettelijke garantie van twee jaar. De duur van AppleCare+ is drie jaar; een jaar langer dan de verplichte garantie. AppleCare+ is meer een verzekering dan een verlengde garantie, vanwege de uitgebreidere dekking.

Zoveel kost AppleCare+ voor Mac en zo schaf je het aan

Net zoals de verschillende prijskaartjes aan Macs, verschillen ook de prijzen voor AppleCare+ per model. Wij zetten alle prijzen voor je op een rijtje.

  • MacBook: 249 euro
  • MacBook Air: 249 euro
  • 13-inch MacBook Pro: 299 euro
  • 15-inch MacBook Pro: 449 euro
  • Mac mini: 119 euro
  • Mac Pro: 249 euro
  • iMac: 219 euro
  • iMac Pro: 219 euro

Om de verzekering af te sluiten voor je Mac, voeg je AppleCare+ voor jouw device toe aan je winkelmandje op het moment dat je je nieuwe Mac afrekent. Heb je dit niet gedaan, kun je het binnen 60 dagen na aanschaf van je Mac alsnog regelen. Ga hiervoor naar deze Apple-pagina of regel het telefonisch met Apple.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu