Eerste Apple Watch-klonen al te koop in China

Gijs Ettes
11 maart 2015, 14:58
2 min leestijd
Eerste Apple Watch-klonen al te koop in China

Begin dit jaar dook er tijdens de CES al een kopie van de Apple Watch op, en sinds kort is zijn er diverse klonen verkrijgbaar in China die bijna niet van de echte Watch zijn te onderscheiden.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-kloon oogt levensecht

Dat Chinezen goed zijn in het klonen van populaire Apple-producten is niets nieuws. Al sinds de eerste iPhones en iPads verschijnen er geregeld kopieën, die doorgaans op Android draaien en in sommige gevallen nauwelijks zijn te onderscheiden van hun echte tegenhangers. De nieuwste kloon van de Apple Watch uit China heet D Watch en heeft enorm veel weg van het horloge van Apple. Het design is vrijwel hetzelfde en ook de digital crown aan de zijkant is aanwezig. Hiermee kun je onder meer de camera van je smartphone bedienen. De prijs? Slechts 45 euro of 29 euro als je er meer dan 100 bestelt.

apple watch-kloon

Een andere kloon is de Zeaplus Watch, die is voorzien van een metalen behuizing en later deze maand beschikbaar wordt in het zilver grijs en goud. Hij werkt opvallend genoeg met zowel iOS als Android en heeft een simkaartslot. Ook kan hij je hartslag meten en je stappen, net als de echte Apple Watch dus. De prijs is nog niet bekend.

Echte Apple Watch vanaf 10 april te bestellen

De echte Apple Watch is vanaf 10 april te reserveren en verschijnt 24 april in een beperkt aantal landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. Nederland en België behoren niet tot de eerste groep landen waar de Apple Watch te koop wordt. Wanneer de release in de Benelux precies plaatsvindt, is niet bekend.

apple watch ios 8.2 downloaden

Wel is de verwachting dat Apple hier dezelfde prijzen zal hanteren als in Duitsland. Daar betaal je 399 voor de 38mm-versie van de Watch Sport en 449 voor het grotere 42mm-model. De normale Watch van staal kost 649 euro (38mm) of 699 euro (42mm) en voor de gelimiteerde Edition moet je minimaal 10.000 euro neertellen.

→ Wil je de Apple Watch kopen, kom dan meer te weten over de release en prijzen.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen