‘Eerste Apple Silicon-iMac verschijnt in tweede helft 2021’

Dilara Isik
31 augustus 2020, 13:03
1 min leestijd
‘Eerste Apple Silicon-iMac verschijnt in tweede helft 2021’

Apple komt in de tweede helft van volgend jaar met de eerste iMac met een eigen ARM-chip. Ook de grafische processor maakt Apple zelf.

Lees verder na de advertentie.

‘Eerste iMac met Apple Silicon eind 2021’

De iMac zou de eerste desktop-computer worden die Apples eigen chip aan boord heeft. Apple Silicon, zoals Apple de chip heeft genoemd, zorgt ervoor dat de iMac betere prestaties krijgt en minder energie verbruikt dan de Intel-chips die nu in iMacs zitten. Nu blijkt dat Apple niet alleen een eigen cpu maakt, maar dat er ook gesleuteld wordt aan een eigen gpu: een grafische processor.

Insiders melden dat de productie van de gpu, met codenaam Lifuka, gestaag gaat. Apple gebruikt hiervoor hetzelfde proces als voor de A14X-processor. Die processor is door TSMC gemaakt en zit hoogstwaarschijnlijk ook in de iPhone 12. Doordat de nieuwe grafische processor voor betere prestaties zorgt, zou de iMac nog beter software en games kunnen draaien.

imac concept face id 2

iMac wordt niet het eerste apparaat met Apple Silicon

Tijdens WWDC afgelopen juni kondigde Apple aan een punt te zetten achter de samenwerking met Intel voor zijn processors. Het bedrijf van Tim Cook gaat met zijn eigen Apple Silicon-chip ervoor zorgen dat apparaten nog beter overweg kunnen met zware programma’s en tevens energiezuiniger worden.

Volgens het gerucht moeten we echter nog wel even geduld hebben tot de krachtige iMac op de markt komt. Pas in de tweede helft van 2021 zou Apple de iMac met eigen chip en gpu uitbrengen.

Gelukkig hoeven we niet tot eind 2021 te wachten tot het eerste Apple-apparaat met Apple Silicon verschijnt. Vandaag verscheen namelijk ook een ander gerucht over Silicon. Apple zou op het punt staan om een nieuwe MacBook te onthullen die op Silicon draait. De MacBook zou minder dan een kilo wegen en een schaartoetsenbord krijgen.

Bron: MacRumors
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: iMac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen