Nieuw: Apple Pencil met usb-c (met een opvallende ‘upgrade’)

17 oktober 2023, 15:36
2 min leestijd
Breaking
Nieuw: Apple Pencil met usb-c (met een opvallende ‘upgrade’)

Apple heeft een nieuwe Apple Pencil aangekondigd. Deze nieuwe Apple Pencil heeft usb-c en lijkt op een kruising tussen de eerste en tweede generatie pen. Maar is hij ook beter?

Lees verder na de advertentie.

Apple Pencil usb-c: een opvallende ‘upgrade’?

We hadden het al verwacht, maar Apple heeft een nieuwe Apple Pencil uitgebracht. De opvallendste verandering is dat deze Apple Pencil een usb-c-aansluiting heeft. Daarnaast lijkt deze pen op een soort kruising tussen de twee eerdere digitale pennen van Apple.

De Apple Pencil usb-c neemt dus een aantal functies van de Apple Pencil 2 over, maar heeft het uiterlijk gecombineerd van beide pennen. Dat klinkt op papier heel leuk, maar jammer genoeg ontbreken er ook een paar functies.

apple pencil usb c

Magnetisch vastklikken (zonder opladen)

Eerst het goede nieuws. De Apple Pencil usb-c heeft een (de naam zegt het al) usb-c-aansluiting. Hiermee lijkt het einde van lightning ook hier aangebroken te zijn. Daarnaast kun je de pen nu magnetisch vastklikken op onder andere de iPad Pro en iPad Air 2022. Een belangrijk verschil is wel dat hij niet oplaadt wanneer de pencil magnetisch vastgeklikt is. Iets wat de Apple Pencil 2 dus wel kan.

Apple pencil features 1
Apple pencil usb c features

De nieuwe pencil heeft ook de Hover-functie van de Apple Pencil 2 op de iPad Pro gekregen, maar de functie om te dubbeltikken ontbreekt weer. Maar het grootste gemis is het ontbreken van de drukgevoeligheid van de pen. Hiermee lijkt deze Apple Pencil dus niet gemaakt om te tekenen, maar meer om notities te maken en documenten te annoteren.

Goedkoopste Apple Pencil ooit

Ook bij de prijs is er flink wat veranderd. De nieuwe Apple Pencil usb-c heeft een adviesprijs van € 95. De Apple Pencil 1 (119 euro) en Apple Pencil 2 (149 euro) zijn (een stuk) duurder. Dit maakt de Apple Pencil usb-c de goedkoopste Apple Pencil tot nu toe. De nieuwe Apple Pencil is vanaf begin november verkrijgbaar.

Compatibiliteit

De nieuwe Apple Pencil is compatibel met alle iPad-modellen met een USB-C-poort: iPad (10e generatie), iPad Air (4e en 5e generatie), 11-inch iPad Pro (1e, 2e, 3e en 4e generatie), 12,9-inch iPad Pro (3e, 4e, 5e en 6e generatie) en iPad mini (6e generatie).

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen afbeeldingen: Apple, Apple, Apple, Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu