Zo zit Apple Nintendo dwars bij de productie van de Nintendo Switch

Erwin Vogelaar
30 mei 2017, 20:23
2 min leestijd
Zo zit Apple Nintendo dwars bij de productie van de Nintendo Switch

De nieuwe spelcomputer Nintendo Switch is bijzonder slecht verkrijgbaar. Dit komt onder andere door Apple en andere smartphonebedrijven. Lees verder hoe Apple Nintendo dwars zit.

Lees verder na de advertentie.

Zo zit Apple Nintendo dwars

Nintendo heeft het moeilijk met de productie van de Nintendo Switch. De nieuwe spelcomputer kwam begin maart uit en was toen direct uitverkocht. Soms komt er een exemplaar beschikbaar in een fysieke winkel of online store, maar dat duurt meestal niet lang. Hoewel Nintendo het zelf niet bevestigt, lijkt het probleem bij een tekort van specifieke onderdelen te liggen. Dit stelt The Wall Street Journal. Niet alleen Nintendo jaagt op deze onderdelen, maar ook Apple en andere smartphonebedrijven.

apple nintendo

Specifiek gaat het om een tekort aan schermen, flashgeheugen en de kleine motortjes die ervoor zorgen dat de controllers van de Nintendo Switch realistisch trillen. Toshiba maakt het flashgeheugen voor de spelcomputer. “Deze situatie zal waarschijnlijk de rest van het jaar zo blijven”, zegt een woordvoerder van Toshiba tegenover The Wall Street Journal. Het bedrijf stelt specifiek dat smartphonemakers en datacenters grote klanten zijn. Apple bestelt zijn flashgeheugen bij Toshiba, net als Chinese smartphonemakers.

Hoewel Apple natuurlijk niet bewust de Nintendo Switch dwarsboomt, is het bedrijf waarschijnlijk wel een van de grootste partijen waar Nintendo tegenover staat als het gaat om dit type flashgeheugen. Apple bestelt namelijk grotere aantallen van deze hardware dan Nintendo en voor een bedrijf als Toshiba gaan grote bestellingen natuurlijk voor. De iPhone 7 gebruikt bijvoorbeeld dit type geheugen en mogelijk gaat ook de iPhone 8 er gebruik van maken. Volgens de nieuwste geruchten rond de productie van de Nintendo Switch, wil Nintendo ervoor zorgen dat er met kerst in ieder geval genoeg exemplaren in de winkels liggen. Als we de verhalen van Toshiba mogen geloven, is dat dus nog maar de vraag.

Lees het laatste nieuws over Nintendo

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen