Apple Music staat in de Microsoft Store van Windows (maar niet voor iedereen)

Piet-Jan Lentjes
13 januari 2023, 9:32
2 min leestijd
Apple Music staat in de Microsoft Store van Windows (maar niet voor iedereen)

Gebruikers van Windows wachten er al langer op: een officiële app voor Apple Music. Nu lijkt het dan toch echt te gebeuren, maar er is een probleem.

Lees verder na de advertentie.

Officiële app voor Apple Music in Microsoft Store van Windows

Sinds kort is er in de Microsoft Store van Windows (11) eindelijk een officiële app voor Apple Music verschenen. Jammer genoeg is de app op dit moment nog niet voor iedereen beschikbaar om te installeren. Wanneer je zelf in de store zoekt, kun je de app soms niet eens vinden. Maar met de linkjes hieronder kun je de nieuwe apps in ieder geval al wel bekijken.

Apple music windows store

Meer dan alleen Apple Music in Microsoft Store van Windows

Zoals je ziet zijn er naast de app voor Apple Music nog meer Apple-programma’s verschenen. Zo is er nu ook een app voor Apple TV-app en eentje voor Apple Devices. Met de Apple TV-app komt er nu ook eindelijk een échte app in de Microsoft Store om de content van Apple TV Plus te bekijken.

De app Apple Devices lijkt gedeeltelijk de taak van de iTunes-app over te gaan nemen, waarmee je jouw Apple-apparaten kunt beheren in Windows. In de beschrijving staat beschreven wanneer je de Apple Devices-app installeert, dat iTunes niet meer werkt in Windows. In ieder geval niet tot er een iTunes-versie met ondersteuning voor de nieuwe app beschikbaar is.

Alleen nog previews

Alle apps zijn op dit moment nog previews. Dat betekent dat ze niet meteen beschikbaar zijn en ze nog flink onderhevig zijn aan veranderingen. Het lijkt erop dat op dit moment alleen Amerikaanse accounts de apps kunnen installeren. Waarschijnlijk komen de Apple Music-, Apple TV- en Apple Devices-apps binnenkort voor iedereen beschikbaar in de Windows Store.

Heb je nog geen Apple Music, maar zou je de muziekdienst van Apple wel eens willen uitproberen? Klik dan op de onderstaande button!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu