Zo hoopt Apple nieuwe producten langer geheim te houden

Lars Paijmans
21 juni 2017, 7:30
2 min leestijd
Zo hoopt Apple nieuwe producten langer geheim te houden

Uit een (ironisch genoeg) gelekte interne presentatie, blijkt dat Apple alles op alles zet om het uitlekken van informatie een halt toe te roepen. Slecht nieuws voor Apple-fans die vroegtijdige info willen?

Lees verder na de advertentie.

Interne presentatie over Apple lekken, lekt uit

The Outline schetst een interessant beeld van hoe het er bij Apple achter de schermen aan toe gaat. Het bedrijf uit Cupertino heeft speciale beveiligingsteams die moeten voorkomen dat interne info vroegtijdig bij concurrenten en de pers terecht komt. Dit team bestaat onder meer uit ex-medewerkers van de FBI, NSA, geheime dienst en het leger.

Je hoeft alleen maar naar de iPhone 8 te kijken om te zien dat dit lang niet altijd goed gaat. Hier is Apple zich uiteraard bewust van. Opvallend genoeg blijkt namelijk dat er tegenwoordig meer Apple-medewerkers op de Campus dan fabrieksmedewerkers informatie lekken.

Apple lekken

In 2016 zouden er vier behuizingen op straat zijn beland, van de 65 miljoen die er geproduceerd zijn. Dit is het resultaat van steeds strenger wordende regels op de iPhone-productievloer. In 2014 zouden er 387 behuizingen gestolen zijn, maar in 2016 nog maar vier. Een soortgelijke aanpak lijkt nu onderweg te zijn naar Apples hoofdkwartier.

De interne meeting die The Outline beschrijft laat zien hoe ernstig de situatie inmiddels is. Gref Joswiak, Apples marketing vicepresident zei dat het Tim Cooks hoogste prioriteit is om hier iets aan te doen. “We kunnen dit niet langer toleren.”

Meer onderzoek, ook op Apples hoofdkwartier

Het artikel laat ook goed zien hoe Apple gelekte informatie probeert te beperken. Zo zou het bedrijf in 2013 negentienduizend iPhone 5C-behuizingen opgekocht hebben die buit waren gemaakt. Ook duren interne onderzoeken naar lekkers soms wel drie jaar. Hierdoor werden in 2016 twee medewerkers betrapt.

Het meest ironische van het hele verhaal is dat deze interne presentatie ook is uitgelekt. Het bedrijf lijkt dan ook nog een lange weg te gaan te hebben, zeker nu we maanden voor de iPhone 8 onthulling al talloze dingen weten over functies, het design en de prijs.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: The Outline
Categorieën: Achtergrond, Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen