Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

Apple werkt aan iOS 17.1.2 (met deze bugfixes)

Yannick Chalkiopoulos
22 november 2023, 11:30
2 min leestijd
Apple werkt aan iOS 17.1.2 (met deze bugfixes)

Er komt weer een nieuwe update naar je iPhone, want Apple werkt aan iOS 17.1.2. De update bevat belangrijke bugfixes, wij vertellen je wat er gaat veranderen!

Lees verder na de advertentie.

iOS 17.1.2 komt eraan

Je kunt binnenkort weer een update voor je iPhone verwachten, want Apple werkt aan iOS 17.1.2. Het gaat om een kleine update, waarmee vooral problemen in iOS 17 worden opgelost. Dat is niet de eerste keer dat Apple een tussentijdse update uitbrengt voor iOS 17, want twee weken geleden verscheen iOS 17.1.1 al. Met deze software-versie werden problemen met Apple Pay en de Weer-app verholpen.

Lees ook: iOS 17.1.1 is uit: deze problemen worden (eindelijk) opgelost

Na het installeren van iOS 17.1 was Apple Pay in sommige gevallen niet beschikbaar. Bij de Weer-app werd sneeuw niet goed weergegeven bij de widget op het toegangsscherm. Met iOS 17.1.1 werden deze problemen opgelost, maar dat betekende helaas niet het einde van alle bugs in iOS 17. Veel iPhone-gebruikers klagen namelijk nog steeds over internetproblemen, waardoor Apple nu aan iOS 17.1.2 werkt.

ios 17 wifi problemen

Internetproblemen in iOS 17

Naar verluidt veroorzaakt iOS 17.1 grote problemen met de internetverbinding van iPhones. Gebruikers hebben slechter mobiel bereik en verbindingsproblemen met wifi. Hierdoor werkt internet vaak traag bij iPhones die draaien op iOS 17.1. Deze bug is al opgelost in de testversie van iOS 17.2, maar nog niet in iOS 17.1.1. Het is daarom de verwachting dat Apple dit probleem met iOS 17.1.2 wél verhelpt.

Dat is niet de enige bug die wordt opgelost in iOS 17.1.2, want gebruikers hebben naar verluidt ook problemen die te maken hebben met notificaties en Apple’s HomeKit. Bij laatstgenoemde werken de automatiseringen niet meer sinds het installeren van iOS 17. Daarnaast wordt in sommige gevallen geen geluid meer gegeven bij het krijgen van een melding. Deze problemen worden in iOS 17.1.2 mogelijk ook opgelost.

ios 17.1.1 update

Dit is wanneer iOS 17.1.2 verschijnt

Het is nog niet zeker wanneer iOS 17.1.2 verschijnt, maar het is waarschijnlijk dat je volgende week je iPhone kunt updaten. We hoeven de update deze week in ieder geval niet te verwachten, want veel medewerkers bij Apple hebben de hele week vrij om Thanksgiving te vieren. Apple lanceerde iOS 16.1.2 vorig jaar op 30 november, het is goed mogelijk dat we iOS 17.1.2 rond dezelfde datum gaan zien.

Lees ook: Sideloaden van apps in iOS 17.2: komt het er nu eindelijk aan?

Met iOS 17.1.2 komen er dus geen nieuwe functies naar je iPhone, maar lost Apple wel een aantal vervelende problemen op. Voor nieuwe features moeten we nog tot december wachten, want dan komt iOS 17.2. Met die update krijgt je iPhone een compleet nieuwe app, wordt Apple Music uitgebreid én krijgt de actieknop van de iPhone 15 er een functie bij. Lees hier wat er allemaal verandert met iOS 17.2!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu