De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Twee aanwijzingen dat Apple AirPower nog niet heeft afgeschreven

Wouter Nijsen
21 september 2018, 10:03
2 min leestijd
Twee aanwijzingen dat Apple AirPower nog niet heeft afgeschreven

Het lijkt erop dat Apple nog steeds werkt aan de AirPower, om de draadloze oplaadmat alsnog op tijd in de winkels te liggen. Eerdere geruchten stelden dat Apple het apparaat door problemen nooit meer zou kunnen uitbrengen.

AirPower-aanwijzingen gevonden

Er zijn  aanwijzigingen gevonden dat het bedrijf uit Cupertino nog steeds van plan is de AirPower uit te brengen. In de verpakking van de iPhone XS, die vanaf vandaag in de Nederlandse winkels ligt, wordt de oplaadmat genoemd. Dit wijst erop dat de AirPower nog steeds in ontwikkeling is, maar het kan ook zijn dat Apple van plan was de AirPower tegelijk met de nieuwe iPhones te lanceren. Dat zou verklaren waarom de oplaadmat in de handleiding van de verpakking staat.

Opvallend is dat de AirPower ook in de code van de iOS 12.1-bèta wordt genoemd. Dit is een tweede aanwijzing dat Apple nog steeds aan het apparaat werkt, al weten we niet wanneer het bedrijf uit Cupertino denkt het in de winkels te kunnen leggen.

De AirPower werd vorig jaar tijdens het september-event voor het eerst getoond, maar verdween toen volledig van de radar. Ook afgelopen event noemde Apple de oplaadmat niet, en inmiddels wordt ‘ie ook niet meer op Apples website genoemd.

Ook interessant: iOS 12.1-bèta verklapt iPad Pro met Face ID in oktober

Drie apparaten tegelijk opladen

Met de AirPower is het mogelijk om drie Apple-apparaten tegelijk draadloos op te laden. Reguliere Qi-opladers vullen de accu van slechts één apparaat bij, maar de AirPower zou een iPhone, Apple Watch en AirPods-case tegelijk kunnen opladen. Om dit mogelijk te maken, worden er veel verschillende spoelen in de oplaadmat geplaatst, en gebruikt Apple een speciale versie van iOS om oververhitting te voorkomen.

AirPower

De ontwikkeling van de AirPower is ingewikkeld en volgens een rapport van Sonny Dickson loopt Apple tegen drie hardnekkige problemen aan. Zo wordt de AirPower te heet, gaat de communicatie tussen de soft- en hardware niet goed en zorgt de grote hoeveelheid aan spoelen voor interferentie. Apple beloofde de oplaadmat in 2018 uit te brengen, maar het is onduidelijk of dit nog gaat lukken. Het bedrijf heeft in ieder geval nog een aantal maanden de tijd.

De iPhone XS, XS Max en XR werken overigens met elke Qi-oplader, waarbij de XS en XS Max volgens Apple sneller draadloos opladen dan de X van vorig jaar. De toestellen ondersteunen snelladen, maar opvallend genoeg levert Apple geen geschikte adapter mee.

Nederlandse verkoop iPhone XS en XS Max officieel gestart

Lees meer over de iPhone XS

Bronnen: 9to5Mac, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPower
Apple AirPower

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen