De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

3 toffe verbeteringen in de nieuwste Facebook Messenger-update

Florence Peeters
24 oktober 2018, 12:51
2 min leestijd
3 toffe verbeteringen in de nieuwste Facebook Messenger-update
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

7,5

Facebook Messenger is in een nieuw jasje gestoken en krijgt onder meer een donkere modus. Deze drie nieuwe functies zitten in de nieuwste update.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger krijgt enorme update

Chatten met vrienden, selfies delen of vrienden zoeken wordt in Messenger 4 een stuk simpeler. De vernieuwde berichten-app moet volgens Messenger vice-president Stan Chudnovsky de focus op chatten met vrienden terugbrengen.

Dit doet het bedrijf door een versimpeld design door te voeren, en de manier van navigeren in de app aan te pakken. We zetten alle verbeteringen voor je op een rijtje.

1. Snellere navigatie

De navigatie verandert volledig. Messenger laat het design met in totaal negen navigatieknoppen boven en onder varen. Dit maakt plaats voor slechts drie knoppen; Berichten, Personen en Ontdekken.

In Berichten vind je al je gesprekken en groepschats terug. Snel een selfie of bericht versturen doe je door één van de twee snelkoppelingen bovenin te gebruiken.

In het Personen-tabblad vind je op die plek een knop om mensen toe te voegen. Ook scroll je in dit menu gemakkelijk door je vriendenlijst, zoek je mensen op, zie je wie er online is en bekijk je Verhalen.

Tot slot vind je via Ontdekken alle chatbots van bedrijven en voorgestelde bedrijven om mee te chatten, volg je het nieuws of speel je een spelletje.

2. Gepersonaliseerde chats

Voortaan kies je zelf hoe jouw gesprekken met iemand in Messenger eruit zien. De chatbubbels geef je namelijk een eigen kleur.

Ook leuk: je kunt instellen dat tijdens het scrollen door een gesprek de gesprekskleuren langzaam veranderen, van rood naar blauw. De gesprekskleuren kun je bij ieder gesprek of bericht aanpassen.

3. Donkere modus

Steeds meer apps voegen een donkere modus toe als optie voor gebruikers. Zo verschenen er onlangs nog screenshots van hoe de donkere modus van WhatsApp er mogelijk uit gaat zien.

Een donkere interface is vooral fijn wanneer je een app veel in de avonduren gebruikt. De chatdienst van Facebook krijgt nu eindelijk ook zo’n ‘dark mode’. Hierin is de achtergrond pikzwart en zijn de icoontjes gekleurd, zodat je ze goed ziet.

Update rolt geleidelijk uit

De update naar Messenger 4 wordt de komende dagen geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers. Dit duurt enkele weken, dus het kan nog even duren voordat de update voor jou beschikbaar is.

Ook wordt de update inhoudelijk in fases uitgerold. Zo is de donkere modus niet meteen beschikbaar, maar wordt deze binnenkort in een kleinere update toegevoegd. Hiermee wil Facebook mensen stap voor stap laten wennen aan het nieuwe uiterlijk en gebruik van Messenger.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Lees meer over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen