Twitter keert terug naar macOS met gloednieuwe app

Lars Paijmans
11 oktober 2019, 8:54
2 min leestijd
Twitter keert terug naar macOS met gloednieuwe app
Twitter

Twitter

Gratis

We hebben er lang op moeten wachten, maar Twitter heeft eindelijk weer een officiële app voor macOS. De app is nu gratis te downloaden en draait op Apples nieuwste software-platform Catalyst.

Lees verder na de advertentie.

Eindelijk: officiële Twitter macOS-app nu beschikbaar

Meer dan een jaar geleden haalde Twitter zijn app uit de App Store voor de Mac. Het sociale netwerk wilde zich richten om dezelfde ervaring op alle platformen te kunnen bieden, en hoopte dat gebruikers de webversie van de dienst zouden gebruiken.

Daar komt nu verandering in, nu macOS Catalina beschikbaar is voor de Mac. Met deze grote update is het voor ontwikkelaars makkelijker geworden om iPad-apps naar de Mac over te zetten, dankzij het Catalyst-softwareprogramma van Apple. Twitter heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt.

Twitter macOS-app

Dit betekent dus dat je minimaal macOS Catalina moet draaien om deze Twitter Mac-app te kunnen gebruiken. Het betekent ook dat de app veel overeenkomsten met de iOS-app vertoont, al zijn er wel wat extra’s toegevoegd die enkel op de Mac van pas komen. Zo kun je meerdere vensters tegelijk openen, het formaat van het venster wijzigen, ontvang je notificaties van meldingen en is er een Dark Mode die meekleurt met de rest van de software.

Het grote nadeel wat wij in onze korte tijd met de app hebben ontdekt, is dat er geen kolommen in de app zitten. In de alternatieve Twitter-app Tweetdeck zorgen deze ervoor dat je snel kunt scrollen door verschillende tijdlijnen, zoekopdrachten en meldingen. De nieuwe Twitter macOS-app is nu gratis te downloaden in de Mac App Store.

Catalyst heeft een moeizame start

Deze week kwamen we er achter dat veel ontwikkelaars minder blij zijn met het Catalyst-programma van Apple. Een uitgebreid artikel liet zien hoe ontwikkelaars de software nog te beperkt vinden en het voor zowel gebruikers als ontwikkelaars geen ideale situatie ontstaat.

De bal lijkt nu bij Apple te liggen om Catalyst te verbeteren, zodat je straks veel meer iOS-apps ook op je Mac kunt gebruiken. Twitter heeft in ieder geval laten zien dat het kan.

Twitter

X Corp.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu