Ontwijk de regen op Koningsdag met deze gratis weer-apps

Lars Paijmans
26 april 2016, 16:10
2 min leestijd
Ontwijk de regen op Koningsdag met deze gratis weer-apps

Zoals altijd staan er weer allerlei evenementen gepland voor Koningsdag, maar zoals het er nu uitziet gooien de weergoden het nodige roet in het eten. Voorkom een nat pak en laat je oranje poncho thuis met deze weer-apps op je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Algemene Koningsdag weer-info: Yahoo Weer

Als je uitgebreide Koningsdag weerinfo voor de hele dag wilt ontvangen, ben je aan het juiste adres bij de weer-app van Yahoo. Deze stijlvolle app ziet er niet alleen mooi uit, maar laat per dagdeel zien hoeveel kans er is dat het gaat regenen. Hierbij is het wel belangrijk dat je de app toestemming geeft tot je locatie, zodat je deze niet handmatig in hoeft te stellen.

Dankzij Yahoo Weer weet je met het neerslag-overzicht van tevoren al of het op de momenten dat jij buiten loopt met bakken uit de lucht komt of niet. Daarnaast zie je in het startscherm van een locatie ook een klein grafiekje, die de neerslagkans voor de komende negentig minuten weergeeft. Handig voor een snelle blik als je op het punt staat om op de fiets te springen, al moet je voor de beste weer-notificaties bij een andere app zijn.

Yahoo Weer

Yahoo

Gratis via App Store

Handige notificaties: Buienalarm

We raden Buienalarm aan voor de momenten dat je iPhone voornamelijk in je broekzak zit. Deze app geeft namelijk handige (en erg nauwkeurige) notificaties vlak voordat het begint te regenen. Zo weet je soms een kwartier van tevoren al dat er een bui in aantocht is; genoeg tijd om een gezellig cafeetje op te zoeken of ergens anders onderdak te vinden.

In Buienalarm kun je op basis van je locatiegegevens in een grafiekje zien wanneer het gaat regenen, of je vult handmatig de locaties in waar je Koningsdag doorbrengt. Zo kun je in de trein alvast even checken of het in de stad waarin jij Koningsdag viert droog is. Deze grafiek is ook in de Apple Watch-app van Buienalarm zichtbaar.

Buienalarm

Infoplaza BV

Gratis via App Store

Heb je naast bovenstaande Koningsdag weer-apps behoefte aan nog meer weerinformatie op Koningsdag? Probeer dan de de vier gratis apps eens die we in het onderstaande artikel hebben uitgelicht.

Lees ook: De 4 beste weer apps voor de iPhone: voorkom een nat pak!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu