De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Inbox by Gmail: 4 zaken die je moet weten over Google’s nieuwe mail-app

Rutger Otto
23 oktober 2014, 10:59
2 min leestijd
Inbox by Gmail: 4 zaken die je moet weten over Google’s nieuwe mail-app

Google heeft een nieuwe e-mail-app voor Gmail geïntroduceerd. Met de app probeert het bedrijf e-mail weer opnieuw uit te vinden. Deze 4 dingen moet je over Inbox weten.

Lees verder na de advertentie.

Met Inbox probeert Google de focus te leggen op wat écht relevant is, meldt het bedrijf in een blogpost. “Voor veel mensen is e-mail een afleiding geworden in plaats van een hulpstuk.” Inbox probeert dat te veranderen. Maar hoe?

1. Inbox Bundels

Vorig jaar introduceerde Gmail nog categorieën, waarmee je e-mail altijd op de juiste plaats werd gesorteerd. Berichten van sociale media komen onder het kopje ‘Sociaal’ en reclames worden onder ‘Reclame’ geschaard. Bundels in Inbox borduurt verder op dat systeem, zodat je mail overzichtelijk blijft. Bij Inbox kun je zelf aangeven welke berichten in welke groep worden gebundeld.

inbox

2. Highlights

De Inbox app haalt de belangrijkste informatie uit inkomende berichten, zoals informatie over je reis of evenementen. Ook wordt de e-mail aangevuld met informatie van het internet dat eerst niet in de e-mail stond. Een stukje Google Now-integratie in je mail dus. Ga je op reis, dan kan Inbox aangeven hoe laat het vliegtuig gaat. Dit soort informatie is direct vanuit de app te openen, zonder eerst de mail te openen. Met een ronde actieknop onder in beeld kunnen gebruikers e-mails opstellen, veel gecontacteerde personen selecteren of een herinnering aanmaken.

3. Herinneringen

Inbox maakt het mogelijk om je eigen prioriteiten aan te geven. Zo kun je zelf herinneringen toevoegen, waarbij mails bovenaan in je inbox blijven staan. Ook hierbij moet Inbox je assisteren. Als je een herinnering toevoegt om een winkel te bellen, dan voegt Inbox het telefoonnummer en openingstijden toe. Heb je mails die wel even kunnen wachten, dan kun je deze snoozen. Deze functie was al langer te gebruiken in apps als Mailbox.

4. Invite only

De app staat inmiddels gratis in de App Store, maar je kunt ‘m alleen gebruiken met een invite. Deze kun je aanvragen bij Google door een mailtje te sturen naar inbox@google.com. Vervolgens wordt je, als er plek is, uitgenodigd.

Inbox van Gmail

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Inbox van Gmail
Inbox van Gmail
Inbox van Gmail
Inbox van Gmail
Inbox van Gmail
Inbox van Gmail
Inbox van Gmail
Inbox van Gmail
Inbox van Gmail
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu