Videogroepchat-app Houseparty is de nieuwe App Store-hit

Rutger Otto
3 november 2016, 15:05
2 min leestijd
Videogroepchat-app Houseparty is de nieuwe App Store-hit
Houseparty

Houseparty

Gratis

Reviewscore

8

De livestream-app Meerkat bestaat niet meer, maar zijn opvolger doet het een stuk beter. Houseparty staat nu op nummer 1 in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Houseparty met vrienden

Een huisfeestje houden zonder dat er iemand over de vloer komt? Dat kan met de app Houseparty. Hiermee kun je samen met maximaal acht personen videochatten en dat idee slaat sinds een paar dagen ineens aan. Dankzij een opleving staat de app nu op nummer 1 in de Nederlandse hitlijst van gratis apps in de App Store.

Houseparty bestaat al een tijdje. De app was in februari al te downloaden in de App Store, maar het heeft even geduurd voordat hij aan populariteit won. Houseparty werd gemaakt door de ontwikkelaars achter Meerkat. Dat was een tijdje een enorm populaire app voor live-videostreams, totdat Periscope van Twitter en Facebook Live groot werden. Meerkat verdween, Houseparty verscheen.

https://www.youtube.com/watch?v=TcRQ98I2eEQ

Videochat tot acht personen

Maar wat is Houseparty nou eigenlijk? De app maakt het gemakkelijk om met verschillende mensen tegelijk te videochatten. Zo’n gesprek is met één veeg aangemaakt. Je kunt mensen toevoegen van wie je de gebruikersnaam weet. Ook anderen kunnen in de chat komen, als het maar vrienden van vrienden zijn of als het mensen zijn die jouw gebruikersnaam weten. Geen zin in pottenkijkers, dan zet je het gesprek op slot zodat er niemand meer bij kan.

Niet nieuw, wel simpel

Met Houseparty doen de makers waar ze verstand van hebben, het livestreamen van video’s. Maar wat is er nog leuker dan een livestream in je eentje waar vreemden naar kijken? Het antwoord voor deze app blijkt: een uitzending samen met anderen die alleen door en met hen te zien zijn. Het idee is natuurlijk niet nieuw, want zulke videochats met anderen bestaan al langer, bijvoorbeeld in Skype, maar Houseparty maakt het super simpel en toegankelijk.

Houseparty lijkt met name gericht op een jongere generatie om bij te kletsen via een live videoverbinding. Eind september had de dienst al bijna een miljoen gebruikers, maar op dit moment lijkt de app alleen maar verder te groeien. Via onderstaande link kun je Houseparty gratis downloaden. Registreer je accountnaam en begin dat virtuele huisfeestje met vrienden en familie.

Houseparty

Life On Air, Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu