De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

HogeNood: vind een openbaar toilet bij jou in de buurt

Rutger Otto
4 september 2014, 14:29
2 min leestijd
HogeNood: vind een openbaar toilet bij jou in de buurt

Met de HogeNood app hoef je nooit meer met buikpijn naar huis, check gewoon op een kaartje of er een openbaar toilet dichtbij is.

Lees verder na de advertentie.

HogeNood stond al een tijdje in de App Store, maar was daarom ook hard aan vernieuwing toe. De makers van de app hebben voor de nieuwe versie samengewerkt met Tork, een onderdeel van hygiëne- en bosproductenfabrikant SCA. Dat heeft geleid tot een nog betere app.

Vernieuwde openbaar toilet-app

hogenood

Zo ziet HogeNood er meteen al een stuk beter uit. Bij het openen komt er meteen een lijst in beeld van locaties met openbare toiletten. Daarmee kun je in één oogopslag zien op welke afstand je daarvan bent, wat de toegankelijkheid is (kun je er baby’s verzorgen en is er ruimte voor een rolstoel) en, indien beschikbaar, een klantenbeoordeling. Met een kleur wordt aangegeven of het toilet geopend is (groen), dicht is (rood) of dat het niet bekend is (oranje).

Afgezien van een lijst, kun je de locaties ook op een kaartje zien. Een blauwe stip geeft dan aan waar jij bent en met gekleurde prikkers worden toiletten in jouw omgeving getoond. Je kunt extra informatie over de toiletten opvragen door erop te tikken.

In beeld komt dan het adres en de eventuele prijs die je moet betalen. Ook kun je doorklikken naar de openingstijden en te checken hoe duurzaam het toilet is. Heb je van een openbaar toilet gebruik gemaakt, dan kun je de locatie beoordelen op hygiëne, geur, sfeer en design en aanwezige toiletartikelen, door steeds een aantal sterren van 0 tot 5 in te vullen. Anderen kunnen dat ook doen en dat moet uiteindelijk leiden tot een overzicht waarbij gebruikers meteen zien welk toilet goed en hygiënisch is en welke niet. Voor de locatie zelf is het feedback om het toilet mogelijk te verbeteren.

Download HogeNood

De app is handig om je uit de brand te helpen bij hoge nood, zonder dat je een boom hoeft op te zoeken. HogeNood is gratis te downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Voor installatie is 2,3MB aan vrije opslagruimte benodigd.

HogeNood - vind toiletten

App-vise V.O.F

Gratis via App Store

HogeNood - vind toiletten
HogeNood - vind toiletten
HogeNood - vind toiletten
HogeNood - vind toiletten
HogeNood - vind toiletten
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu