De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Nu ook anoniem chatten in Nederland met Facebook Rooms

Rutger Otto
25 november 2014, 17:03
2 min leestijd
Nu ook anoniem chatten in Nederland met Facebook Rooms

Facebook Rooms is vanaf nu ook in de Nederlandse App Store te downloaden. Met de app kun je anoniem chatrooms aanmaken en reageren op anderen. Wel zijn daarvoor nog enkele handelingen benodigd.

Lees verder na de advertentie.

Facebook bracht de anonieme forum-app Rooms vorige maand uit in de Verenigde Staten. Met de nieuwe update is hij echter wereldwijd beschikbaar gekomen. Zo gebruik je de app om met (on)bekenden te chatten.

facebook rooms

Facebook Rooms app

Het is even wennen, deze app van Facebook. Om chatrooms te betreden heb je namelijk een unieke QR-code nodig. In het hoofdmenu van de app kun je er een aantal zien als je op ‘Recommended Rooms’ tikt. Om in een Room te gaan, moet je een screenshot maken van de bijbehorende kamer. Vervolgens tik je rechtsonder op ‘Use Invite’ en zoek je in je Fotorol naar de code. Je bent nu toegelaten tot de kamer. Verschillende mensen kunnen hier berichten posten: tekst, plaatjes en filmpjes zijn toegestaan.

Zelf een Room maken

Je kan ook zelf een Room maken. Tik linksonder op ‘Create Room’. Geef je kamer een naam en een omschrijving en stel de kleur van de achtergrond in. Hiervoor kun je overigens ook gewoon een plaatje uploaden. Als eigenaar van de kamer heb je een aantal voordelen. Je kan instellen dat je alle berichten moet goedkeuren voordat ze geplaatst worden, dat er alleen 18+ leden in mogen en dat je kamer zichtbaar is via de zoekfunctie.

Er wordt vervolgens een QR-code aangemaakt die speciaal voor jouw Room te gebruiken is. Deze kun je opslaan en delen via WhatsApp, Facebook of Twitter, maar kun je ook uitprinten en ergens ophangen. Dat is extra spannend, want omdat de app anoniem is, weet je nooit precies met wie je dingen bespreekt of deelt. Het kan flauw worden, maar in potentie ook erg interessante discussies opleveren.

iphoned rooms

Je hoeft Facebook Rooms niet te koppelen aan je Facebook-account. Je kan de app zelfs helemaal zonder e-mailadres gebruiken. Per Room is het mogelijk een andere gebruikersnaam te kiezen. In hoeverre je écht niet te achterhalen bent, blijft overigens maar de vraag.

Facebook Rooms downloaden

Het succes van een app als Rooms ligt natuurlijk volledig aan de gebruikers. Hoewel het vanuit de VS al een tijdje stil is rond de app, kan de wereldwijde uitrol een boost geven. Nu maar hopen dat de Nederlanders het gaan gebruiken, want het idee is tof. De app is gratis te downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Voor installatie is 22MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu