De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Facebook zet anonieme chat-app Rooms in de App Store

Rutger Otto
24 oktober 2014, 11:57
1 min leestijd
Facebook zet anonieme chat-app Rooms in de App Store

Facebook heeft een nieuwe app gelanceerd, waarmee gebruikers anoniem in chatrooms met elkaar over zaken kunnen praten. De app is in de Verenigde Staten al te downloaden, in Nederland nog niet.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Rooms

Rooms werkt met chatrooms die over van alles en nog wat kunnen gaan. De oprichter van zo’n kamer kan de kleuren instellen, de titel bepalen en is moderator. Om lid te worden van een chatroom, zullen gebruikers een QR-code moeten scannen of opslaan op hun iPhone. Deze code wordt gedeeld door de oprichter van een kamer, die dus mensen kan uitnodigen. Interessanter is het om een uitgeprinte QR-code ergens op een openbare plek achter te laten.

facebook rooms

Om de app te gebruiken is geen Facebook- of ander account benodigd. Anoniem is dus echt anoniem, al mogen gebruikers zelf bepalen wanneer hun echte naam gebruikt wordt. Interessant, want Facebook hamert altijd op het gebruiken van echte namen.

De chatrooms zelf hebben wat weg van fora. Belangrijke berichten kunnen bovenaan het venster worden vastgepind en mensen kunnen op elkaar reageren. De chatkamer toont de berichten onder elkaar en gebruikers hebben de mogelijkheid om video’s en foto’s aan de gesprekken toe te voegen.

Rooms releasedatum onbekend

Rooms werd door het Creative Labs van Facebook gemaakt, mede door Josh Miller. Hij was medeoprichter van Branch, de discussiewebsite die een jaar geleden door Facebook werd overgenomen. Momenteel is Rooms nog niet uit in Nederland, wanneer de releasedatum is, is onbekend.

Lees meer Facebook nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu