Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: Zo stel je Visual Voicemail in op je iPhone

Rick van der Veer
16 april 2018, 13:11
2 min leestijd
Tip: Zo stel je Visual Voicemail in op je iPhone

Visual Voicemail is een digitaal antwoordapparaat dat verwerkt zit in de Telefoon-app op je iPhone. In deze tip laten we je zien hoe je het instelt op je iPhone en wat je er voor nodig hebt.

Lees verder na de advertentie.

Visual Voicemail instellen op de iPhone

Als je je voicemail wil beluisteren, moet je daar normaal gesproken een nummer voor bellen en een spraakmenu doorlopen. Visual Voicemail lost dat probleem op, door ingesproken berichten in een overzichtelijk menuutje weer te geven. Bovendien kun je via de Telefoon-app ingesproken voicemailberichten delen of opslaan.

In Nederland zijn er op moment van schrijven maar twee providers die Visual Voicemail aanbieden: KPN en T-Mobile. Bij andere providers wordt de techniek niet ondersteund. Heb je dus een abonnement bij één van deze providers, dan kun je Visual Voicemail in een handomdraai op je iPhone instellen. Volg hiervoor het onderstaande stappenplan.

iPhone Visual Voicemail
  1. Open de Telefoon-app;
  2. Tik op het tabje ‘Voicemail’;
  3. Ga naar ‘Configureer nu’ en stel een begroeting in;
  4. Tik op ‘Bewaar’, waarna je voicemail ingesteld is.

Het instellen van Visual Voicemail heeft een aantal voordelen ten opzichte van voicemail zoals je het gewend bent. Zo kan je iPhone de ingesproken berichten voor je uitschrijven, zodat ze te lezen zijn zonder dat je je voicemail hoeft te beluisteren. Ook gebruikt je iPhone je adresboek om te zien wie er heeft gebeld, zodat je niet meer een nummer op hoeft te zoeken om na te gaan wie je proberen te bereiken.

Werkt Visual Voicemail niet en heb je wel KPN of T-Mobile als provider? Dan heb je mogelijk een update nodig. Update naar de nieuwste versie van iOS en download de nieuwste aanbiedersinstellingen. Ga hiervoor naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Info’. Als er een update klaarstaat, ontvang je hier vanzelf een melding van in dit scherm.

Op zoek naar meer tips? Check het grote iPhone tips-overzicht voor meer!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu