Logitech Slim Combo (iPad Air 2019) review: logge hoes en fijn toetsenbord

Wouter Nijsen
14 juni 2019, 19:21
4 min leestijd
Logitech Slim Combo (iPad Air 2019) review: logge hoes en fijn toetsenbord

Reviewscore

8

De iPad Air 2019 is door zijn grote scherm en krachtige hardware prima geschikt om op te werken, maar dan heb je wel een goed toetsenbord nodig. De Logitech Slim Combo is één van de beste opties en wij hebben het keyboard de afgelopen weken getest.

Lees verder na de advertentie.

Fijn toetsenbord met Smart Connector

Zoals je in onze iPad Air (2019) review kunt lezen, is de tablet het ideale tussenmodel voor mensen die de iPad Pro te duur vinden, maar iets krachtigers zoeken dan de iPad (2018). Sterker nog: de nieuwste iPad is voor de meeste mensen de beste keuze, en een tablet die nog jaren vooruit kan. Eén van de voordelen van de iPad Air (2019) ten opzichte van de iPad (2018) is dat het nieuwere model een Smart Connector heeft.

Hierdoor kun je heel gemakkelijk een toetsenbord (of ander accessoire) op de Air aansluiten, zonder dat je bluetooth hoeft te gebruiken. Door de Smart Connector kun je accessoires ook automatisch opladen en software-upgrades uitvoeren. Zo ook bij de Logitech Slim Combo – een alternatief voor Apples eigen Smart Keyboard – die we de afgelopen tijd uitgebreid hebben getest.

logitech slim combo ipad air 2019 review

De Slim Combo is een heel fijn toetsenbord dat lekker wegtikt, al moest ik de eerste uren even wennen aan de kleinere toetsen. Vooral fijn zijn de sneltoetsen aan de bovenkant van het toetsenbord. Hiermee kun je onder andere de helderheid van het iPad-scherm aanpassen, de zoekfunctie activeren, het volume hoger of lager zetten en de iPad Air (2019) aan- en uitzetten. De knopjes werken ook in andere apps, zodat je bijvoorbeeld in de Netflix-app een film of serie snel kunt pauzeren of het volume iets harder zet.

Logge hoes maakt de iPad dik en zwaar

De Logitech Slim Combo is een vrij lompe hoes, met aan de achterkant een standaard die je kunt uitklappen om de tablet rechtop te zetten. Aan de bovenkant zit een houder voor de Apple Pencil, een logische plek om de stylus te bewaren.

Helaas is de Slim Combo nogal lomp en zwaar (ruim 500 gram), wat de iPad Air (2019) ontzettend log maakt. Dat is niet per se een probleem als je van plan bent om veel op de iPad te werken, maar het maakt het meenemen van de tablet wel iets lastiger. Het lichte gewicht is juist één van de grote voordelen van de Air, maar wordt tenietgedaan door dit hoesje.

logitech slim combo ipad air 2019 review

De hoes is gemaakt van plastic en hoewel hij stevig aanvoelt en zeker tegen een stootje kan, oogt de Smart Keyboard van Apple fraaier en luxueuzer. De standaard aan de achterkant komt makkelijk los van de behuizing en magneetjes zorgen ervoor dat de hoes dichtgeklapt blijft wanneer je de iPad even niet gebruikt. Handig is dat de case gemakkelijk los komt van het toetsenbord, waardoor je laatstgenoemde kan laten liggen en toch de iPad goed beschermt.

Backlight voor werken in het donker

Een andere fijne feature van de Logitech Slim Combo is de backlight van het toetsenbord, zodat je alle afzonderlijke toetsen verlicht door eventjes op de specifieke actietoets te drukken.

logitech slim combo ipad air 2019 review

Door de backlight kun je ook in de avonduren door blijven typen, iets wat met Apples Smart Keyboard moeilijker is, omdat de toetsen van dit accessoire niet oplichten. De backlight gaat – als je even stopt met typen – na een paar seconden weer uit. Hierdoor blijft de verlichting niet onnodig lang aan en wordt de accu van je iPad Air (2019) gespaard.

Conclusie Logitech Slim Combo (voor iPad Air 2019) review

De Logitech Slim Combo voor de iPad Air (2019) is niet zo mooi en subtiel afgewerkt als de Smart Keyboard van Apple, maar wel een stuk functioneler. De Slim Combo biedt veel bescherming, heeft een erg fijn toetsenbord en enkele handige extra’s als een backlight en Apple Pencil-houder. Het is geen goedkoop toetsenbord, maar wel een duidelijke aanrader als je veel op je nieuwe iPad Air wil typen.

Logitech Slim Combo voor iPad Air (2019) kopen

Wil je de Logitech Slim Combo na het lezen van deze review kopen? Het accessoire is onder andere bij Coolblue en Bol.com te koop en kost zo’n 125 euro. Op het moment van schrijven is de Slim Combo zelfs iets goedkoper. Let op: deze Logitech Slim Combo werkt ook met de iPad Pro (10,5 inch, 2017), omdat dit apparaat dezelfde afmetingen heeft als de Air (2019). Er is ook een versie te koop voor de grotere iPad Pro.

Koop de Logitech Slim Combo voor de iPad Air (2019) bij Coolblue
Koop de Logitech Slim Combo voor de iPad Air (2019) bij Bol.com

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2019
Apple iPad Air 2019

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu