Eindelijk: WhatsApp werkt aan een volwaardige iPad-app

Lars Paijmans
9 april 2019, 9:03
2 min leestijd
Eindelijk: WhatsApp werkt aan een volwaardige iPad-app

Goed nieuws voor alle iPad-eigenaren: er is concreet bewijs gevonden dat WhatsApp eindelijk een volwaardige iOS-app voor de tablet van Apple aan het maken is. De release laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp iPad-app gelekt

De WhatsApp iPad-app is ontdekt door WABetaInfo, een website die continu in nieuwe (test)versies van de chat-app speurt naar onaangekondigde functies. Daar werd een uitgebreide iPad-app ontdekt, inclusief screenshots en installatieschermen.

WhatsApp iPad-app gelekt

In de code is te zien dat WhatsApp een vergevorderde iPad-app test. Deze lijkt precies dezelfde functies en hetzelfde design te hebben als de iPhone-app. Door het grotere scherm is de linkerkant van het display altijd ingevuld door je lijst met recente gesprekken, zodat je snel heen en weer kunt schakelen.

Volgens WABetaInfo zou WhatsApp de iPad-versie al een aantal weken aan het testen zijn. Waarschijnlijk verschijnt een testversie van de app binnenkort via TestFlight, waarna de definitieve versie met een update naar iedereen wordt uitgerold. Het zou om een afzonderlijke app gaan, die je dus naast WhatsApp op je iPhone los uit de App Store zult moeten downloaden.

Ingelogd op meerdere apparaten dankzij WhatsApp Web

Omdat je WhatsApp eigenlijk maar op een apparaat kunt gebruiken, zou WhatsApp op de iPad WhatsApp Web ondersteunen. Op die manier kun je net zoals op de Mac tegelijk inloggen op WhatsApp op je smartphone, tablet en computer.

Sinds de release van de eerste iPad in 2010 vragen gebruikers al om een volwaardige WhatsApp-app. Door de jaren heen zijn er tal van nep-apps in de App Store verschenen, die zich voordoen als WhatsApp, maar vol zitten met reclames of die jouw gegevens proberen uit te lezen. Download deze apps dus niet en wacht even af tot de officiële app beschikbaar komt.

Wanneer de WhatsApp iPad-versie definitief beschikbaar is, lees je het uiteraard hier. Wil jij er als eerste bij zijn? Installeer dan even onze gratis iOS-app en ontvang een pushbericht zodra de update beschikbaar is.

Meer over WhatsApp

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu