IKEA’s slimme gordijnen liggen pas later dit jaar in winkel

De slimme gordijnen-lijn van IKEA wordt voorlopig nog niet in de winkels uitgerold. De gemotoriseerde gordijnen die met Siri te bedienen zijn, hebben nog enkele verbeteringen nodig.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Introductie slimme gordijnen IKEA uitgesteld

Het is nog even wachten tot we ‘Hé Siri, doe de gordijnen open!’ kunnen roepen zodra we wakker worden. IKEA heeft namelijk de introductie van zijn slimme rolgordijnen uitgesteld. Dat bevestigt de Zweedse meubelgigant tegenover Bright.

Eerder dit jaar werd bekend dat IKEA de Fyrtur en Kadrilj-gordijnen op de markt zou brengen. Deze rolgordijnen zijn gemotoriseerd en via een afstandsbediening of verschillende spraakassistenten (waaronder Siri) te bedienen. De gordijnen zouden ergens in februari op de markt komen, maar dat plan blijkt nu doorgestreept.

Volgens een woordvoerder van IKEA Nederland moeten er nog verbeteringen worden doorgevoerd. Zo zou de besturing via de Trådfri-app nog beter kunnen. Trådfri is de smart home-collectie van de Zweedse woonketen, waar naast de gordijnen ook al slimme lampen en stekkers onder vallen.

IKEA heeft nog geen nieuwe verkoopdatum bekendgemaakt. Het is daarom onduidelijk hoe lang het gaat duren totdat de slimme rolgordijnen wel klaar zijn voor een release. De introductie is niet alleen in Nederland uitgesteld, maar in heel Europa. Zo zouden de nieuwe smart home-producten begin februari al in Duitsland in de winkels liggen, maar ook daar is geen sprake van.

Zoveel gaan de gordijnen kosten

De Fyrtur is een volledig verduisterend rolgordijn. De Kadrilj laat juist wel wat licht door. De accu van de rolgordijnen laad je op met een bijgeleverde usb-c-kabel. Naast Siri, kun je de gordijnen ook aansturen via de Google Assistent of Alexa. Ze zijn dus zowel voor iOS- als Android-gebruikers geschikt.

Het verduisterende Fyrtur-gordijn gaat 149 euro kosten, voor de minder verduisterende Kadrilj betaal je straks 119 euro. Je krijgt dan het rolgordijn, de oplaadkabel en een afstandsbediening.

Lees ook: IKEA TRÅDFRI review: concurrentie voor Philips Hue

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.