De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Poll: Waarom mensen (nog) niet overstappen op de iPhone X

Lars Paijmans
6 maart 2018, 15:01
2 min leestijd
Poll: Waarom mensen (nog) niet overstappen op de iPhone X

Apple laat graag zien waarom het tijd is om over te stappen op de iPhone 8 en iPhone X. Maar consumenten hebben net zo goed redenen om nog even af te wachten. Ben jij al wel overgestapt?

Lees verder na de advertentie.

Ga jij op de iPhone X overstappen?

Een onderzoek van analisten Piper Jaffray en Michael Olson van Barron’s richt zich op deze groep niet-overstappers. Wat is de reden dat ze geen iPhone 8 of iPhone X hebben gekocht, en hoe groot is het percentage van deze groep mensen?


Zie je bovenstaande poll niet? Vul hem dan in en doe mee via deze link.

Deze vraag legden ze voor aan 1500 mensen die niet recentelijk een nieuwe iPhone kochten. Opvallend genoeg is de hoge prijs van de iPhone X en iPhone 8 niet de hoofdreden om de overstap uit te stellen. 44 procent zegt geen nieuwe iPhone te kopen omdat het huidige model het nog goed doet. Zeker met de goedkopere accureparaties zal deze groep alleen nog maar groeien. Analisten waarschuwden eerder dat het goedkoper maken van de accu’s negatieve gevolgen heeft voor de iPhone-verkopen dit najaar. Dit onderzoek lijkt dit te bevestigen.

Daarna komt een groep van 31 procent die de huidige prijs van de nieuwste iPhones toch te hoog vindt. Ze wachten liever tot de prijs daalt, wat traditiegetrouw in september gebeurt als Apple de nieuwe iPhones van 2018 aankondigt.

Voldoet Apple dit najaar aan deze trend?

De overige groep bestaat uit mensen die om andere redenen geen nieuw toestel hebben gekocht. Zo zegt acht procent het huidige scherm van de iPhone X te klein te vinden. Zij zullen mogelijk dit najaar wel de overstap maken naar de iPhone X Plus.

De analisten concluderen dat Apple op de hoogte is van deze trend. Het bedrijf zal dit najaar namelijk drie nieuwe iPhones onthullen, waarvan er eentje een lagere prijs krijgt en de ander een groter scherm biedt. Daarmee voldoet Apple aan twee van de meest gehoorde klachten in dit onderzoek.

Na dit bericht zijn wij vooral benieuwd naar jullie reactie op deze vraag. We hebben in de poll bovenin het bericht daarom precies dezelfde vraag gesteld als de analisten: ben jij al overgestapt op een iPhone 8 of X en zo nee, wat is de reden hiervoor?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen