LG erkent hardwareprobleem van 5K-display, belooft reparatie

Lars Paijmans
3 februari 2017, 15:28
2 min leestijd
LG erkent hardwareprobleem van 5K-display, belooft reparatie

LG geeft vandaag eindelijk toe dat de LG 5K monitor problemen heeft. Het zou om een hardwareprobleem gaan, maar wat betekent dit voor mensen die het scherm al in huis hebben gehaald?

Lees verder na de advertentie.

LG 5K monitor moet gerepareerd worden

Het LG 5K-display is in samenwerking met Apple gemaakt en speciaal bedoeld voor de nieuwe MacBook Pro’s die eind 2016 verschenen. Al snel bleek dat het scherm voor de nodige problemen zorgde, waardoor schermen spontaan uitvielen. In een verklaring aan Recode laat LG weten op de hoogte te zijn van het probleem.

LG 5K monitor

Zoals we eerder deze week al schreven, heeft het probleem te maken met de signalen van routers. Deze zouden voor storingen zorgen. Dit is blijkbaar de schuld van een hardwarefout, die alleen opgelost kan worden door ‘advanced shielding’ aan te brengen. Een betere fysieke beveiliging dus, die de signalen moeten buitensluiten.

LG verontschuldigt zich voor het ongemak en benadrukt dat alle nieuwe LG 5K displays voortaan deze betere bescherming krijgen. Aanvankelijk kregen huidige eigenaren de tip om de router een paar meter verder weg van het scherm te zetten, maar LG komt hier nu op terug.

Officiële verklaring van LG

Het bedrijf heeft toegezegd dat ook alle bestaande displays deze ‘enhanched shielding’ krijgen. Je kunt hiervoor je scherm terugsturen naar LG als de problemen op blijven treden. “Customers continuing to experience issues with their UltraFine displays are advised to contact their nearest LG customer center for prompt service”, aldus de verklaring voor de Amerikaanse markt. We hebben contact gezocht met LG Nederland hierover en zullen het artikel bijwerken zodra we hier meer over weten.

Het LG 5K-display is momenteel met 25% korting verkrijgbaar via Apples website. Net zoals alle andere usb-c-accessoires heeft Apple ook de prijs van dit scherm tot eind maart verlaagd. Dit moet het makkelijker maken voor eigenaren van de nieuwe MacBook Pro om de juiste accessoires te kopen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen