‘LG UltraFine 5K-display in problemen als router binnen 2 meter staat’

Erwin Vogelaar
30 januari 2017, 19:26
2 min leestijd
‘LG UltraFine 5K-display in problemen als router binnen 2 meter staat’

Er ontstaan LG UltraFine 5K-display problemen als het scherm binnen twee meter van een router geplaatst wordt. Is dat acceptabel bij zo’n duur scherm?

Lees verder na de advertentie.

LG UltraFine 5K-display problemen met router

Het UltraFine 5K-display van LG heeft problemen met het te dichtbij een router staan. Website 9to5mac kwam hier achter toen de verbinding tussen het scherm en een MacBook Pro regelmatig werd verbroken en het scherm zelfs de laptop liet vastlopen. Online kwam de website op een recensie voor het scherm, waarin iemand met gelijke problemen stelde dat het veroorzaakt werd door een router die dichtbij stond. Dit bleek inderdaad het geval te zijn.

lg ultrafine 5k-display problemen

In een andere kamer, verder weg van de nieuwe Apple AirPort Extreme, had het scherm geen enkel probleem. LG lijkt het het probleem tegenover 9to5mac bevestigd te hebben. Het bedrijf stelt dat deze storingen alleen gebeuren met de 5K-monitoren van het bedrijf. Daarnaast stelt LG dat een router minstens twee meter van de monitor gezet moet worden. Voor veel mensen zal dit geen probleem zijn, omdat ze niet werken naast hun router. Toch is het voor een scherm met zo’n hoge prijs een opmerkelijke fout. Het is sowieso iets dat je in het achterhoofd moet houden als je eventueel tot een aankoop wil overgaan. Hoe dichtbij staat je router van de plek waar je wil werken?

Dit scherm werd in oktober door Apple gepresenteerd op het MacBook-event. Apple maakte in het verleden zijn eigen schermen, maar heeft voor deze keer met LG samengewerkt om een beeldscherm te maken dat de beste ervaring biedt bij het aansluiten van een MacBook Pro. Het scherm wordt tevens prominent in de Apple Store verkocht, ook al staat er geen Apple-logo op en is het design ook niet wat we van Apple gewend zijn. Het scherm kost op dit moment 1049 euro als introductieprijs. Normaal kost het scherm 1399 euro.

Bron: 9to5mac
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen