Poll: Zou jij WhatsApp-berichten van Facebook-vrienden willen ontvangen?

29 januari 2019, 15:06
2 min leestijd
Poll: Zou jij WhatsApp-berichten van Facebook-vrienden willen ontvangen?

Facebook wil WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger integreren. Zo kun je berichten tussen de apps onderling versturen, maar er kleven ook nadelen aan. Laat weten wat jij ervan vindt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook-integratie moet apps meer samenbrengen

Facebook heeft een nieuw plan dat wel eens drastisch kan gaan veranderen hoe we zijn apps gebruiken. Het bedrijf van ceo Mark Zuckerberg is van plan om Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger te integreren. Dit houdt in dat je straks berichten kan sturen tussen de apps onderling, zoals een WhatsApp-bericht naar een Instagram-volger.

De vier apps en diensten blijven wel afzonderlijk van elkaar bestaan, maar gaan dus wel een stuk meer ‘samenwerken’. Het maakt hierdoor minder uit of je alle diensten gebruikt. Zo kun je een Instagram-bericht sturen naar iemand via Facebook Messenger, ook zonder dat je zelf een Facebook-account hebt.

Poll: wat zou jij doen?

Zie je bovenstaande poll niet? Laat dan je stem achter via deze link.

Voor- en nadelen

Op het eerste gezicht lijkt het een goed idee, dat voor meer gemak zorgt. Zo hoef je niet meer tussen apps te switchen omdat bijvoorbeeld familieleden geen Instagram gebruiken, of als je WhatsApp fijner vindt communiceren dan Messenger. Overigens krijgt de overkoepelende berichtendienst ook de end-to-end-encryptie die we kennen van WhatsApp.

Vanuit Facebook is het vooral een zet om zich te verzetten tegen concurrentie. In Nederland zijn WhatsApp en Instagram heer en meester, terwijl er in de Verenigde Staten vooral iMessage en Google-diensten worden gebruikt. Door zijn apps samen te voegen, hoopt het bedrijf meer gebruikers te krijgen en behouden.

WhatsApp geen namen

Maar een ander groot voordeel voor Facebook is voor velen eerder een nadeel: het sociale medium weet straks veel meer over jou. Door onder meer de sterke versleuteling van WhatsApp, weet Facebook weinig van die gebruikers. Dat verandert in één klap als Facebook inzicht krijgt in gebruikersdata van alle vier de apps.

Het is daarom nog maar de vraag of je het ziet zitten dat je onderling berichten kan versturen. We zijn erg benieuwd of jij deze Facebook-integratie ziet zitten, of liever voor een alternatief kiest. Laat daarom je stem achter in bovenstaande poll!

Samenvoeging in 2019 of 2020

Facebook hoopt volgens The New York Times de overkoepelende chatdienst eind 2019 of begin 2020 wereldwijd lanceren. Tegenover NU.nl stelt Facebook dat het bedrijf ‘de best mogelijke berichtenervaring wil bieden’. Ook is er momenteel nog ‘een hoop discussie en debat’ binnen het bedrijf. Ondertussen begint Facebook wel al ‘aan het lange proces van alle details uitzoeken van hoe dit eruit gaat zien’.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu