De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Apples website hint naar komst van Apple Pay in Nederland – update

Lars Paijmans
24 juli 2018, 11:48
2 min leestijd
Exclusief
Apples website hint naar komst van Apple Pay in Nederland – update

Apples website voor ontwikkelaars geeft ons nieuwe hoop dat Apple Pay spoedig naar Nederland komt. Daarmee zou het eindelijk mogelijk worden om hier met de dienst te betalen.

Lees verder na de advertentie.

Update 25 juli: Apple heeft de verwijzing naar de Nederlandse taal voor Apple Pay inmiddels verwijderd. Het is onduidelijk of het ging om een fout, of dat het bedrijf uit Cupertino ons land te vroeg op de lijst heeft gezet.

Apple Pay Nederlandse taal ondersteuning voor ontwikkelaars

Apples betaaldienst Apple Pay komt geleidelijk in steeds meer landen beschikbaar, maar tot nu toe is Nederland nog niet aan de beurt gekomen. Daar lijkt echter verandering in te komen, als we naar een pagina op Apples Developer-website kijken. Deze pagina werd in juni 2018 gepubliceerd en legt uit hoe je een Apple Pay-donatieknop aan websites toevoegt.

Oplettende iPhoned-lezer Tom ontdekte dat de Nederlandse taal al beschikbaar is als je een betaalknop voor Apple Pay wil genereren. Dat is opvallend, want alle andere beschikbare talen zijn bedoeld voor landen waar de betaaldienst al beschikbaar is.

Apple Pay Nederlandse taal

Zo kun je in het menu kiezen voor Engels, Arabisch, Chinees, Deens, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch, Spaans, Zweeds en Nederlands. Andere landen waar Apple Pay nog niet beschikbaar is (zoals Duitsland) worden niet in dit menu genoemd, wat het extra opvallend maakt dat Nederland wel in dit rijtje staat. We hebben Apple Nederland om een reactie gevraagd en zullen dit bericht bijwerken zodra we meer weten.

Apple Pay spoedig naar Nederland?

Dit zou kunnen betekenen dat een aankondiging van Pay in Nederland dichterbij is dan we dachten. Dergelijke betaalknoppen moeten immers de taal ondersteunen zodat ontwikkelaars deze kunnen integreren in hun apps en websites.

Eind vorig jaar dook het gerucht ook op dat Apple Pay naar Nederland zou komen, omdat supportpagina’s van Apples website over de dienst al vertaald waren naar het Nederlands. Nu de Nederlandse taal ook als optie voor ontwikkelaars verschijnt, lijkt dit een volgende stap te zijn om de betaaldienst hier beschikbaar te maken.

Met Apple Pay kun je contactloos betalen door je iPhone of je Apple Watch te gebruiken. Zodra je een betaalpas aan je toestel koppelt, kun je door Touch ID of Face ID te gebruiken op je iPhone contactloos betalen in winkels die een ondersteunende pinautomaat hebben. Een Watch moet ontgrendeld zijn voordat je via de smartwatch van Apple kunt betalen.

Wil jij als eerste weten wanneer Apple Pay in Nederland verschijnt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download onze iPhoned-app en wij houden je op de hoogte.

Bedankt voor de tip Tom!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu