‘Apple Pay komt waarschijnlijk snel naar Nederland’

Wouter Nijsen
19 oktober 2017, 11:32
2 min leestijd
‘Apple Pay komt waarschijnlijk snel naar Nederland’

Apple Pay komt binnenkort mogelijk naar Nederland. Bronnen suggereren dat de betaaldienst hier volgende maand beschikbaar is. 

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay naar Nederland

WANT meldt dat Apple op 2 november de volgende groep landen onthult waar Apple Pay verschijnt. Nederland zou hier bij zitten, waardoor het eindelijk mogelijk wordt om met je iPhone te betalen. Bovendien zijn er onlangs pagina’s over Pay door Apple in het Nederland vertaald en online gezet. Ook dat wijst mogelijk op een aanstaande release. Begin september verschenen al berichten over vertaalde supportpagina’s.

Apple Pay support Nederland

Volgens de bron is ING de eerste bank zijn die het betaalsysteem in Nederland aanbiedt, op de voet gevolgd door Bunq. Het is onduidelijk of (en welke) andere Nederlandse banken al bezig zijn met Apple Pay. De aankondiging valt mogelijk op hetzelfde moment als Apple de kwartaalcijfers van Q4 2017 bekendmaakt.

Meer over Apple Pay

Met Apple Pay kun je contactloos betalen door je iPhone tegen een betaalautomaat te houden die het systeem ondersteunt. Sommige Nederlandse banken bieden al een soortgelijke manier aan om te betalen met je Android-telefoon, maar dat kan tot nu toe niet met je iPhone. Apple moet namelijk toestemming geven om de daarvoor benodigde nfc-chip te mogen gebruiken.

Om Apple Pay te gebruiken, koppel je een betaalkaart aan je iPhone. Dat doe je via de Wallet-app die standaard op je telefoon geïnstalleerd staat. Daarin kun je niet alleen verschillende (klanten)kaarten bewaren, maar het is ook de manier om te betalen via Apple Pay. Het systeem werkt tevens als een betaalmiddel voor online aankopen of via apps.  Je kunt dan op een iPhone, iPad of Mac via Safari afrekenen via de betaaldienst.

Apple Pay werd in september 2014 aangekondigd en is inmiddels beschikbaar in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: WANT
Categorie: Apple
Thema's: Apple, Apple Pay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen