Brekend: Apple neemt Intels modemdivisie over voor 1 miljard dollar

Lars Paijmans
25 juli 2019, 22:07
1 min leestijd
Brekend: Apple neemt Intels modemdivisie over voor 1 miljard dollar

Apple heeft bijna de volledige Intel-divisie overgenomen die smartphonemodems maakt. De overname van 1 miljard dollar heeft grote gevolgen voor de toekomst van de iPhone.

Apple neemt modemdivisie Intel over

Het hing al even in de lucht, maar de kogel is nu echt door de kerk: Intel en Apple hebben een overeenkomst bereikt zodat meer dan 2200 werknemers van Intel nu bij Apple werken. Zij vormen de smartphonemodemdivisie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van 5G-chips.

Apple Intel overname

De overname is een grote stap voor Apple om zich voor te bereiden op de eerste 5G iPhone. Apple is door de overname niet meer afhankelijk van Qualcomm voor de hardware. De twee partijen begroeven onlangs de strijdbijl, waarna Intel bekendmaakte te stoppen met de 5G modem-business. Dat was voor Apple het moment om de volledige divisie over te nemen en daarmee het heft in eigen hand te nemen.

Eerste Apple-modems over drie jaar

Een eerder gerucht van Bloomberg stelde dat Apples zelfontworpen 5G modems ongeveer drie jaar op zich laten wachten. Tot die tijd zou Qualcomm op dit gebied nog iets voor Apple kunnen betekenen.

Nu het bedrijf uit Cupertino in staat is om zelf modems te gaan ontwerpen, brengt dit allerlei van voordelen met zich mee. Het bedrijf is er achter de schermen daarom al langer mee bezig. Met de overname zet Apple wederom een stap om steeds meer productie in huis te halen, waardoor het bedrijf minder afhankelijk wordt van externe partijen.

Hoewel het bedrag van een miljard dollar een flinke smak geld is, is het voor Apple een relatief kleine uitgave. Het bedrijf van Tim Cook maakte alleen vorig kwartaal al een omzet van 58 miljard dollar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen