De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

WhatsApp introduceert nieuwe contactfunctie, werkt aan handige fotofunctie

Lars Paijmans
14 maart 2019, 11:01
1 min leestijd
WhatsApp introduceert nieuwe contactfunctie, werkt aan handige fotofunctie
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

WhatsApp introduceert vandaag een handige nieuwe manier om mensen toe te voegen. Ook werkt de chat-app achter de schermen stilletjes aan een nieuwe zoekfunctie voor foto’s.

WhatsApp werkt aan ‘Reverse image search-functie’

Versie 2.19.31 van WhatsApp voor iOS is vanaf vandaag beschikbaar. De update voegt een kleine maar welkome verbetering toe, die van pas komt als je een nieuw persoon aan de app wil toevoegen.

Zodra je een telefoonnummer invoert, controleert de app automatisch of het nummer bij een WhatsApp-account hoort. Zo weet je zeker dat je iemand toevoegt die ook daadwerkelijk WhatsApp heeft. Dat werkt heel gemakkelijk. Druk simpelweg op ‘Nieuw chat’ en daarna op ‘Nieuw contact’ om de controle uit te voeren.

WhatsApp afbeelding zoeken

XDA Developers ontdekte bovendien dat er een andere grote update naar de populaire berichten-app komt. Na veel klachten over de verspreiding van nepnieuws heeft WhatsApp al meerdere maatregelen genomen om dit tegen te gaan. Zo worden doorgestuurde berichten voortaan gelabeld en kunnen ze niet meer onbeperkt worden doorgestuurd.

Daar komt spoedig een ingebouwde functie bij om de herkomst van afbeeldingen te achterhalen. Met de zogenaamde ‘Reverse Image Search’ kun je een afbeelding vanuit WhatsApp in Google Afbeeldingen uploaden om te zien waar deze vandaan komt.

Een handig hulpmiddel, toegankelijk gemaakt

Op die manier kun je meer context krijgen en eventueel zien of het om een bewerkte afbeelding gaat die onjuiste informatie verspreidt. Dat maakt het voor jou als gebruiker gemakkelijker om met een druk op de knop de echtheid van een foto te achterhalen.

Voorlopig is deze fotofunctie nog een test, die nog niet voor gebruikers beschikbaar is. Omdat de functie echter perfect in de lijst met verbeteringen past die WhatsApp de laatste tijd heeft doorgevoerd, zal het waarschijnlijk niet lang duren tot deze update in de App Store opduikt.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu