Chat-app Telegram introduceert belfunctie in nieuwste update

30 maart 2017, 13:53
2 min leestijd
Chat-app Telegram introduceert belfunctie in nieuwste update
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Reviewscore

8

Het is vanaf nu mogelijk om elkaar te bellen met chat-app Telegram. In dit artikel lees je hoe de Telegram belfunctie werkt.

Lees verder na de advertentie.

Telegram belfunctie

Telegram heeft een gratis update uitgebracht waarmee gebruikers elkaar kunnen bellen. Daarvoor moet zowel de beller als de ontvanger zijn app hebben geüpdatet. De chat-app rolt de functie eerst in West-Europa uit, de rest van de wereld volgt. Dat betekent dat we er in Nederland en België alvast gebruik van kunnen maken.

Bellen met Telegram is simpel. Je opent een chat binnen de app en tikt op de naam van de ontvanger. In het menu dat uitklapt zie je nu de ‘Bel’-knop staan. Als je daarop tikt en de ander neemt op, wordt de verbinding gemaakt. Je belt vervolgens via een dataverbinding. Als je ophangt, kun je met een sterrenwaardering aangeven hoe goed of slecht de verbinding was, waar Telegram dan mee aan de slag gaat.

telegram belfunctie

Veilige verbinding

De Telegram belfunctie is volgens de makers helemaal versleuteld. Je weet dat de verbinding volledig veilig is als de vier emoji rechtsboven in beeld overeenkomen met die van de ontvanger. Ook belooft Telegram een zo helder mogelijke lijn, door gebruik te maken van een peer-to-peer verbinding. Als P2P niet opgezet kan worden, pakt de app de dichtstbijzijnde server om verbinding te maken. Deze servers gebruikt Telegram ook voor chats.

Telegram maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de belfunctie op termijn te optimaliseren. Het neurale netwerk leert van jouw feedback en bekijkt technische informatie van je gesprek, zoals snelheden en dataverwerking. De makers drukken op het hart dat ze niet naar gesprekken kunnen luisteren.

In de instellingen van Telegram bepaal je wie jou mag bellen (via ‘Instellingen > Privacy en veiligheid > Spraakoproepen’. Standaard staat het vinkje achter ‘Iedereen’, maar we raden aan om dit op ‘Mijn contacten’ te zetten, zodat vreemden je niet kunnen bereiken. Je kunt daarna ook bepaalde contacten selecteren die je nooit mogen bellen. Vooralsnog kun je alleen audiobellen.

Videokwaliteit

Afgezien van de Telegram belfunctie heeft de chat-app ook een functie toegevoegd om video’s te delen. Voordat je er één verstuurt, kun je de kwaliteit bepalen. Daarmee regel je niet alleen hoe de video oogt, maar ook hoe groot hij in MB’s is. Na één keer instellen, onthoudt de app deze keuze als standaardgrootte voor de volgende keer.

Lees het laatste nieuws over Telegram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu