Quick Math: leer (beter) hoofdrekenen met deze uitdagende app

Lars Paijmans
6 juni 2016, 15:09
2 min leestijd
Quick Math: leer (beter) hoofdrekenen met deze uitdagende app
Quick Math

Quick Math

Gratis

Reviewscore

8

Leren hoofdrekenen wordt door veel kinderen al niet als hobby ervaren, en de doorgaans wat saaie lesboeken maken dit er niet beter op. Quick Math wil het leuk maken om snel te leren rekenen, door hoofdrekenen te combineren met een verslavende iPhone-game.

Lees verder na de advertentie.

Quick Math is voor iedereen een uitdaging

Omdat Quick Math zich op een jonger publiek richt (kinderen tussen de 9 en 11) is het mooi meegenomen dat Quick Math volledig in het Nederlands te gebruiken is. Dit maakt het spel zelfs geschikt voor nog jongere rekenaars, al wordt de moeilijkheid wel relatief snel opgevoerd.

Zodra je Quick Math opstart kun je kiezen welke vorm van hoofdrekenen je wilt oefenen. Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen of een combinatie van de vier? Rekenaars in spé kunnen kiezen uit vier verschillende moeilijkheidsgraden, waarbij Beginner echt heel simpel is, maar menig volwassenen bij Extreem ook hard hun best zullen moeten doen.

Het leuke aan Quick Math is de manier waarop het rekenen aan je wordt gepresenteerd. Een klok telt af van drie naar nul en meteen kun je de eerste rekensom op je iPhone verwachten. Vervolgens heb je het volledige scherm om het juiste cijfer te tekenen.

Onder iedere opgave kun je alvast naar de volgende spieken, wat een belangrijke rol speelt als je probeert om je hoofdrekensnelheid te verbeteren. Na je reken-sessie komt er een poppetje over het scherm gerend die laat zien hoe goed je gepresteerd hebt. Je tijd wordt vervolgens in een grafiek geplaatst zodat je het direct kunt vergelijken.

Quick Math is de aanschaf waard

Quick Math is gratis te downloaden, maar dit moet je eerder zien als voorproefje dan volwaardige app. In de testversie kun je namelijk alleen optelsommen oefenen, voor de rest moet je betalen. Iedere categorie is voor €0,99 aan te schaffen, of je betaalt €2,99 voor de volledige versie van Quick Math.

Wat ons betreft is Quick Math deze prijs waard, zeker voor kinderen in groep 3 tot en met 8. Grote cijfers op je iPhone of iPad tekenen en jezelf uitdagen om een hogere score te halen is in ieder geval een stuk meer motiverend dan een doorsnee rekenboek. Ook voor volwassenen kan het op deze manier verrassend leuk zijn om je hoofdreken-vaardigheden wat bij te spijkeren. Uit ervaring blijkt dat dit vaak geen overbodige luxe is.

Quick Math

Shiny Things

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu