Prisma is de tofste foto-app van dit moment
Wouter Nijsen
Prisma Photo Editor

Prisma Photo Editor

Gratis

Onze score

8,5

De nieuwe foto-app Prisma is momenteel een hit op social media. Dat is niet zomaar, want hij kan het meest saaie plaatje omtoveren tot een prachtig schilderij.

Dit kun je met Prisma

De App Store staat vol met foto-apps, waardoor het voor ontwikkelaars moeilijk is om op te vallen met hun nieuwe app. Veel gebruikers hebben immers al tijden hun favoriete app om foto’s mee te bewerken op hun iPhone staan, of gebruiken liever de filters van Instagram. Daarom is het zo knap dat Prisma in korte tijd al enorm veel is gedownload.

Prisma verandert elke foto in een soort schilderij, waar je als gebruiker vrij weinig voor hoeft te doen. Je selecteert een plaatje uit je Filmrol of maakt direct een nieuwe, en kiest onderin voor een filter. Standaard zijn er vrij veel filters aanwezig, wat het leuk maakt om met de effecten te experimenteren. Je kunt altijd overigens altijd nog even van filter wisselen met de knopjes onderin.

Prisma Photo Editor
Prisma Photo Editor
Prisma Photo Editor
Prisma Photo Editor
Prisma Photo Editor
Prisma Photo Editor
Prisma Photo Editor
Prisma Photo Editor
Prisma Photo Editor

Uniek aan Prisma is dat de app gebruikmaakt van zogeheten convolutional neural networks. Dit betekent dat de app draait op grote servers en niet simpelweg een filter over een foto legt, maar ‘m helemaal opnieuw opbouwt. Het resultaat is dan ook erg fraai, want met een paar tikjes verandert je kiekje in een schilderij van Van Gogh.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Daarnaast is het fijn dat de app niet volgestopt zit met overbodige functies. Je ziet alleen je foto, de beschikbare effecten en een drietal knoppen om je plaatje via Instagram of Facebook te delen, of lokaal op je iPhone op te slaan.

Prisma voor iOS downloaden

Al met al is Prisma een echte aanrader, ook omdat je de app volledig gratis kunt downloaden en gebruiken. De downloadlink vind je hieronder, de app werkt op alle apparaten met iOS 8 of hoger en weegt 15,5MB. Later deze maand verschijnt Prisma ook voor Android.

Download Prisma in de App Store (gratis)

Prisma Photo Editor

Prisma labs, inc.

9 (3466 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.