Lichtpuntje: Philips Hue-app krijgt Siri Shortcuts-ondersteuning

De Philips Hue-app heeft eindelijk ondersteuning voor Siri Shortcuts gekregen. Hierdoor is het bedienen van je slimme Hue-lampen een fluitje van een cent.

Siri Shortcuts-ondersteuning voor Philips Hue beschikbaar

Philips kondigde Siri Shortcuts-ondersteuning voor de Hue-app al aan in augustus, tijdens de IFA-technologiebeurs in Berlijn. De nieuwste update bevat dan eindelijk deze ondersteuning, waardoor het bedienen van je slimme lampen nog makkelijker wordt.

Vooral goed nieuws voor mensen die geen HomePod in huis hebben, maar wel slimme lampen. Voor HomePod-bezitters was het al wel mogelijk om Hue-lichtbronnen via Siri te bedienen. Het belangrijkste aan deze update is dan ook dat je ook zonder een slimme hub je lampen kunt combineren met andere apps.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

 Lees ook: Siri Shortcuts in iOS 12: zo maak je Siri slimmer en nuttiger voor jou

Siri houdt licht in de gaten

Siri houdt voortaan bij wanneer je je favoriete scènes inschakelt in de app. Op deze tijdstippen geeft de spraakassistent suggesties om de lichtscènes snel te activeren. Deze suggesties verschijnen op je vergrendelscherm, in het Siri-suggesties-overzicht en – wanneer je een Apple Watch hebt – ook op de Siri-wijzerplaat.

Ook is het mogelijk om een Siri Shortcut met een persoonlijke spraakopdracht te bouwen om scènes in te starten. Nog handiger: combineer de lichtopdracht met andere acties. Koppel bijvoorbeeld een afspeellijst op Apple Music of Spotify met een bepaalde lichtscène, en laat Siri tegelijk de app Untappd openen, voor een speciaalbieravond-shortcut.

Om de Siri Shortcuts-ondersteuning te laten werken, heb je wel de V2-versie nodig van de Hue Bridge. Een bridge koppelt alle lampen en bijbehorende accessoires aan elkaar, zodat ze per kamer of situatie zijn aan te sturen. Naast de Siri-toevoeging bevat de update voor de Philips Hue-app ook de mogelijkheid om meldingen die je krijgt over nieuwe producten en features, aan te passen.

Siri Shortcuts bouwen

Wil je graag aan de slag met Siri Shortcuts maar weet je nog niet precies hoe? Laat je inspireren voor Siri Shortcuts met deze voorbeelden.

Philips Hue

Signify Netherlands B.V.

9,2 (3892 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.