NS Reisplanner Xtra laat je nu direct treinkaartjes kopen

Redactie
7 juni 2016, 11:38
2 min leestijd
NS Reisplanner Xtra laat je nu direct treinkaartjes kopen

Door een update van de NS Reisplanner-app kun je vanaf nu gemakkelijk je treinkaartjes bestellen via de app zelf. Zo kun je zonder zorgen op reis, zelfs als je geen OV-chipkaart bij de hand hebt.

Lees verder na de advertentie.

NS Reisplanner treinkaartjes

Het plannen van je route via de NS Reisplanner-app maakt het treinreizen nog toegankelijker. De opzet is simpel: vul je vertrek- en eindstation in en druk op ‘Plannen’. De Reisplanner-app toont je daarna een overzicht van reismogelijkheden met realtime informatie. Selecteer je favoriete of snelste route.


In het menu dat volgt vind je meer info over je reis, waaronder de vertrek- en aankomsttijd, duur van de rit en de kosten voor het gekozen traject. In het kopje ‘Alle Tarieven’ kies je de prijsinformatie die voor jou van toepassing is. Dit kan een enkele reis zijn, een retour of abonnement. Druk hierna op ‘Koop kaartje’ naast de tarievensectie. De reisplanner stuurt je nu door naar de NS-website, waarin je ziet dat je informatie over de NS Reisplanner treinkaartjes al is ingevuld. Vul hier je persoonlijke gegevens in en betaal het kaartje.

Als je klaar bent, ontvang je een E-ticket waarmee je kunt reizen. Het ticket kun je uitprinten of via je iOS-apparaat laten scannen door de OV-poort. Houd er rekening mee dat je de app en code ook in de trein bij je houdt, aangezien de code niet alleen de poortjes opent, maar ook de conducteur laat zien dat je in het bezit bent van een geldig vervoersbewijs. Daarnaast beschikt versie 4.4 van de NS Reisplanner-app over meer algemene reisinformatie. Zo zijn er voor meer treinen de treinsamenstelling toegevoegd en zitten de treinen van Arriva ook in de iOS-app verwerkt.

Het is bijna een jaar geleden sinds de NS Reisplanner-app een grote update kreeg. Toen is de mogelijkheid toegevoegd om al je reizen met het openbaar vervoer te plannen via de app, waaronder OV-bussen, fietsen en trams. Hiervoor kon je alleen het treinverkeer in de gaten houden met de Reisplanner-app.

NS Reisplanner Xtra downloaden

De NS Reisplanner-app is gratis te downloaden in de App Store. De applicatie vereist minimaal 40,7MB aan vrije opslagruimte en werkt op iOS 7 of hoger.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu