Nóg een muziek streaming-dienst: Beats Music

Er zijn al een hoop muziek streaming-diensten, maar toch komt er op 21 januari (eerst in de VS) nog een bij: Beats Music.

De mensen achter Beats Music zijn bepaald geen kleine jongens: zoals de naam al verraadt gaat het om Dr. Dre en Jimmy Iovine, de bedenkers van Beats – de grote koptelefoons met de kenmerkende rode ‘b’ erop.

Over een speciale Beats app zongen maanden geleden al geruchten rond, maar op 21 januari gaat het bedrijf in de om te beginnen in de Verenigde Staten dan toch eindelijk de concurrentie met muziek streaming-diensten als Spotify, Pandora, Rdio en iTunes Radio aan.

Beats Music moet het volgens de eigen website hebben van de mogelijkheid om zelf je muziek te ‘cureren’. Dankzij automatische algoritmes zul je daardoor altijd ‘de juiste muziek op het juiste moment’ kunnen draaien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Beats Music maakt gebruik van persoonlijke informatie

Beats Music maakt daarbij gebruik van informatie die je zelf doorgeeft: je kunt doorgeven waar je bent, hoe je je voelt, met wie je samen bent, en Beats Music zorgt dan voor een op jouw wensen afgestemde playlist.

De dienst zal te gebruiken zijn op computers en vanuit apps voor Android en iOS en kost 10 dollar per maand. Over eventuele plannen voor een wereldwijde release is nog niets bekend.

→ Lees meer over iTunes Radio en wat je met deze muziek streaming-dienst kan!

→ Lees meer over Spotify en wat je met deze muziek streaming-dienst kan!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.