Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 43 – 2017

Wouter Nijsen
29 oktober 2017, 16:19
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 43 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 43 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. PopGrid

Instagram was vroeger een foto-app, maar tegenwoordig zijn video’s minstens zo belangrijk. Dat zie je niet alleen terug als je door de beelden van je vrienden heen scrolt, maar ook door de Verhalen die bovenin de app staan. Instagram laat je echter maar één video per keer in beeld zetten en dat kan beter. Daar komt de app PopGrid voor om de hoek kijken. Met deze app plaats je tot negen video’s in één Instagram-post.

Met een video kun je veel meer laten zien dan met een foto, maar met meerdere video’s zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Met meerdere filmpjes in een collage vertel je namelijk een heel verhaal, zonder teveel tijd in te nemen.

Download PopGrid in de App Store (gratis)

2. Plotograph+

Apple geeft gratis codes weg voor de indrukwekkende foto-app Plotagraph+. Met de app kun je op een toegankelijke manier een animatie toevoegen aan een stilstaande foto. Zo kun je bijvoorbeeld de wolken voorbij laten drijven, of op een foto met water kleine golven laten bewegen. Door creatief met deze functies om te springen kun je ook surrealistische scenes maken, met pulserende voorwerpen of bloemen.

Normaal gesproken kost Plotagraph+ 5,49 euro, maar via de Apple Store-app kun je de app tijdelijk gratis downloaden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is deze stappen doorlopen.

Download Plotograph+ via de Apple Store-app (gratis)

Apple Store

Apple

Gratis via App Store

3. Frost

In Frost is het de bedoeling dat orbs van een bepaalde kleur gevuld moeten worden met deeltjes van dezelfde kleur. Die deeltjes vallen als regen door het beeld. Als speler activeer je de zwerm door er met je vinger overheen te swipen en de deeltjes naar de orbs te brengen. Dan pas worden de ballen gevuld en is het level compleet.

Dat klinkt simpel en dat is het ook. Maar uiteraard worden de levels steeds een stukje moeilijker. Zo komen er meerdere orbs aan te pas met meerdere kleuren. Andere keren zul je de deeltjesregen langs obstructies moeten leiden. Verderop in de game raak je jouw invloed op de regen helemaal kwijt en moet je de route ervan bepalen met behulp van andere deeltjes.

Download Frost in de App Store (5,49 euro)

FROST

kunabi brother GmbH

€ 5,49 via App Store

4. WhatsApp

Sinds de release van iOS 11 had WhatsApp last van een vervelende bug, die ervoor zorgde dat notificaties niet werden verstuurd. Met een update lost de chat-app deze fout eindelijk op.

De bug werd veroorzaakt door het notificatiesysteem van iOS en de samenwerking ervan met WhatsApp. Gebruikers kregen geen meldingen van nieuwe berichten, of zagen ze alleen verschijnen wanneer ze de chat-app openden. En dat is vervelend, omdat je (belangrijke) WhatsApp-berichten op deze manier makkelijk mist.

Download de WhatsApp-update in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's