De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 38 – 2017

Declan van Schaik
24 september 2017, 16:00
3 min leestijd
De 5 leukste iOS-apps in de App Store van week 38 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 38 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod Touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Thimbleweed Park

In Thimbleweed Park spelen vijf personages de hoofdrol in een vergeten en vergaan stadje. Een stadje zoals deze heb je nog nooit gezien. Plekken als een verlaten circus, een lijk onder een brug of een spookhuis passen precies in het decor. Zonder dat ze het weten, hebben de personages diepe connecties met elkaar. Aan het eind van de vreemdste nacht heb je antwoord op al je vragen. Thimbleweed Park is typisch zo’n spel dat je gespeeld moet hebben. De volwaardige game sleept je in het verhaal en laat je versteld staan. Dat is wel te zien aan de hoge prijs.

Download Thimbleweed Park in de App Store (€21,99)

Thimbleweed Park

Terrible Toybox, Inc.

€ 22,99 via App Store

2. The Witness

Je wordt wakker op een onbewoond eiland en je weet niet meer wie je bent. Ook herinner je je niets meer over hoe je hier terecht bent gekomen. Je verkent het hele eiland en stuit op talloze puzzels. Die aanwijzingen helpen je dingen te herinneren en langzaamaan kom je weer achter je identiteit. The Witness laat je vrij rondlopen en tal van moeilijke puzzels oplossen, je wordt echt uitgedaagd, op een verrassende manier. Naast The Witness voor iOS is er ook een macOS-versie, die echter exact dezelfde content heeft.

Download The Witness in de App Store (€10,99)

3. Miaow (AR)

Met Miaow krijg je een kleine virtuele kitten in je huiskamer. De app werkt op ARKit, Apples nieuwe augmented reality-platform. Miaow is een simpele app: je kan spelen met de kitten, tegen haar praten en haar verschillende omgevingen laten zien waarop zij reageert. Zo kan je op een leuke en interactieve manier aan je vrienden en familie laten zien hoe augmented reality werkt. Gebruik vooral de laserpen, die de kitten geweldig vindt.

Download Miaow in de App Store (gratis)

4. ARise (AR)

ARise is een spel dat ook werkt op ARKit. Het spel combineert leuke en eenvoudige puzzels met de nieuwe technologie van Apple. Je speelt een kleine ridder die je door een wereld heen moet loodsen, midden in je woonkamer. Sleep blokken en hulpmiddelen in de augmented reality-wereld, zodat de ridder zijn pad kan vervolgen. Zo ervaar je op een speelse manier augmented reality. De beeldkwaliteit van ARise is van een hoog niveau, dit zorgt voor een nog betere ervaring tijdens het spelen. Net als de meeste andere games die werken op augmented reality, is ARise niet gratis.

Download ARise in de App Store (€3,49)

5. The Machines (AR)

The Machines werd als voorbeeld getoond op de keynote van Apple op 12 september. In deze online multiplayergame vecht je met een machine op een speelveld. Dit speelveld kan zomaar op je eettafel liggen, The Machines werkt namelijk op ARKit. Je kan je vaardigheden en strategieën trainen om ze daarna te gebruiken op het speelveld tegen je vrienden. Verras je vrienden met speciale krachten om de strijd naar je hand te zetten. The Machines kan je online spelen of samen met je vrienden in je eigen woonkamer.

Download The Machines in de App Store (€5,49)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu