Apple iPhone X-event roundup: de 6 aankondigingen op een rij

Thomas Haenen
12 september 2017, 22:00
3 min leestijd
Apple iPhone X-event roundup: de 6 aankondigingen op een rij

Het belangrijkste Apple-evenement van het jaar zit er weer op. Apple presenteerde naar eigen zeggen de toekomst van smartphones met de iPhone X, maar had nog verschillende andere aankondigingen. Dit is onze iPhone X samenvatting.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X samenvatting

Mocht je de livestream van het Apple-event van 12 september hebben gemist, maak je dan geen zorgen. Wij hebben de belangrijkste aankondigingen voor je op een rijtje gezet in deze iPhone X samenvatting, zodat je niets hoeft te missen.

1. iPhone X officieel onthuld

Na maanden van speculatie en uitgelekte afbeeldingen werd vanavond eindelijk de iPhone X gepresenteerd. De geruchten bleken te kloppen: het toestel heeft een 5,9 inch oled-scherm dat vrijwel de hele voorkant inneemt. Aan de bovenkant zit een kleine inkeping voor speakers, camera’s en sensoren, maar verder is het enkel beeld. Daardoor is wel de homeknop, en dus ook Touch ID gesneuveld. De iPhone X ontgrendel je namelijk niet met je vingerafdruk, maar via FaceID met je eigen gezicht.

We moeten nog wel even wachten voor we aan de slag kunnen met het toestel. De iPhone X pre-order is vanaf eind oktober beschikbaar, de releasedatum staat op 5 november. Voor een iPhone X met 64GB opslagruimte betaal je 1159 euro. Oh, en je spreekt het uit als ‘iPhone Tien’, en dus niet ‘iPhone Eks’. Op de iPhone X los kopen en iPhone X abonnement pagina vindt je het laatste nieuws over de verwachtingen, prijzen en meer.

Lees alles over de iPhone X onthulling

2. iPhone 8 en iPhone 8 Plus met draadloos opladen getoond

Mocht je wat minder diep in de buidel willen tasten, dan heeft Apple ook nog de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. Deze hebben nog wél de homeknop die we van de iPhone 7 kennen, maar de metalen achterkant is vervangen door een glazen. Daardoor zijn ze draadloos op te laden. De iPhone 8 en 8 Plus zijn vanaf 22 september in Nederland te koop. De voorverkoop start 15 september al waarbij het instapmodel 809 euro gaat kosten. Meer over de prijzen en levertijden vind je op de iPhone 8 kopen en iPhone 8 abonnement pagina.

Lees meer over de iPhone 8 en iPhone 8 Plus onthulling

Apple Watch Series 3

3. Apple Watch Series 3 krijgt hartslagmonitor, 4G-versie

De Apple Watch Series 3 heeft een onveranderd ontwerp, maar enkele slimme aanpassingen aan de binnenkant. De smartwatch heeft ingebouwde gps en hoogtemeter om nog beter je hardloop- of wielrenroutes bij te houden. De Activiteiten-app is verbeterd, wat je een nieuwe reden geeft om elke dag de drie bewegingsringen te laten sluiten. Het bedrijf introduceerde ook nog een variant met mobiel internet waarmee je zonder iPhone muziek kan streamen. Deze wordt voorlopig echter niet in Nederland verkocht.

Ontdek de nieuwe functies van de Apple Watch Series 3

4. Apple TV 4K biedt ondersteuning voor hogere resolutie

Hoewel Apple nog niet zo heel lang geleden zijn mediaspeler heeft vernieuwd, ontbrak 4K-ondersteuning. Dat terwijl televisies met de hogere resolutie steeds populairder worden. De vandaag aangekondigde Apple TV 4K laat je voor het eerst op een resolutie van 3840 bij 2160 pixels én met hdr streamen. Daardoor heb je haarscherp en contrastrijk beeld.

Lees meer over de Apple TV 4K met hdr

Apple iOS 11 tips

5. iOS 11 vanaf 19 september beschikbaar

Voor bezitters van de huidige iPhones is er ook goed nieuws. De definitieve versie van iOS 11 is vanaf volgende week beschikbaar. Op 19 september kun je de software downloaden naar jouw iPad of iPhone. Met iOS beschik je onder andere over een vernieuwd Bedieningspaneel, augmented reality-apps door de ARKit-ondersteuning en een verbeterde versie van Siri. Je kunt binnenkort onze volledige iOS 11-review verwachten.

Ontdek wanneer iOS 11 beschikbaar is voor jouw iPhone en iPad

6. Ook macOS, watchOS en tvOS volgende week vernieuwd

Natuurlijk worden ook Apple’s andere producten niet vergeten. Het bedrijf heeft deze zomer zijn nieuwste software uitvoerig kunnen testen en volgende week is deze klaar voor het grote publiek. Het bedrijf geeft op 19 september de definitieve versies van macOS High Sierra, watchOS 4 en tvOS 11 vrij. Deze introduceren een groot aantal verbeteringen verspreid over het complete Apple-ecosysteem.

Lees meer over de WatchOS 4, MacOS High Sierra en tvOS 11 releasedatum

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu