De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Bereken je levensverwachting met Gero Lifespan

Michel van 't Klaphek
1 april 2018, 10:14
2 min leestijd
Bereken je levensverwachting met Gero Lifespan
GeroSense

GeroSense

Gratis

Reviewscore

7

Altijd al willen weten hoe oud je gaat worden? Een nieuwe app berekent het op basis van je gezondheid en hoe actief je bent. Uiteraard moet je de uitslag wel met een korreltje zout nemen. Desondanks is de app interessant: wij leggen uit waarom.

Lees verder na de advertentie.

Gero Lifespan: deze app berekent je levensverwachting

Gero Lifespan is een app die aan de hand van jouw bewegingspatroon berekent hoe oud je gaat worden. Het programma beschikt onder meer over een stappenteller, houdt bij hoelang je slaapt en hoeveel ‘activiteitsveranderingen’ je per dag doormaakt. Hiermee wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe vaak je per dag opstaat uit je stoel.

De app gebruikt hiervoor voornamelijk gegevens uit de Gezondheid-app. Ook Fitbit-data kan gekoppeld worden. In de Gezondheid-app heb je bijvoorbeeld de ‘Bedtijd’-functie die bijhoudt hoelang je slaapt, en je helpt om aan voor jou gezond aantal te komen.

Gero Lifespan

Deze persoonlijke gegevens gebruikt Gero Lifespan in combinatie met data van meer dan 100,000 proefpersonen om in te schatten wat jouw levensverwachting is. Wekelijks krijg je een rapportage waarin te zien is of je resterende levensduur is toegenomen, of juist minder is geworden. De app doet ook direct een suggestie waar de verandering mogelijk mee samenhangt.

Ook interessant: Gids: zo gebruik je de Activiteit-app van Apple

Neem de uitslag met een flinke korrel zout

Deze resultaten kun je vervolgens direct delen op Instagram. Was het resultaat niet positief? Dan kun je in de app een experiment van tien dagen starten, waarin je één onderdeel in je routine verandert. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dagelijks hardlopen, of een uur eerder naar bed gaan. Uiteraard schetst Gero Lifespan maar een selectief beeld, en moet je de verwachting met een (flinke) korrel zout nemen. Er wordt immers niet gelet op je dieet, genetische basis en andere cruciale factoren.

De makers achter de app, bestaande uit een team van internationale onderzoekers, hebben echter wel grootse plannen. Het uiteindelijke doel van de achterliggende studie is namelijk kunstmatige intelligentie (AI) en empirische gegevens combineren om realistische levensverwachtingen te schetsen.

Downloaden

Gero Lifespan is gratis te downloaden in de App Store. Bedenk wel dat de app een hoop data verzameld: niet iedereen vindt dit een prettig idee.

→ Gero Lifespan downloaden in de App Store (gratis)

GeroSense

GERO PTE. LTD.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu