De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Flitsmeister laat je voortaan betaald parkeren op straat via de app

Florence Peeters
15 april 2019, 15:11
3 min leestijd
Flitsmeister laat je voortaan betaald parkeren op straat via de app
Flitsmeister

Flitsmeister

Gratis

Reviewscore

8,5

Ergens op straat betaald parkeren kan voortaan ook met Flitsmeister. Het is nu mogelijk om direct via de app te betalen en je parkeertijd stop te zetten. Zo activeer je de parkeerfunctie.

Lees verder na de advertentie.

Betaald parkeren met Flitsmeister

Het is niet meer nodig om naar een parkeerautomaat te wandelen of een aparte parkeer-app te openen als je ergens je auto neerzet. De ontwikkelaars van het populaire Flitsmeister hebben namelijk ondersteuning toegevoegd voor betaald parkeren.

Als je ergens parkeert, herkent of de app of je in een parkeerzone stilstaat en vraagt of je een parkeeractie wil starten. Rijd je na een tijdje weer weg, dan wordt er gevraagd of je de parkeeractie wil stopzetten. Hierdoor vergeet je niet om het parkeren weer stop te zetten en betaal je nooit teveel. Vervolgens betaal je direct vanuit de app het verschuldigde bedrag voor betaald parkeren. Met Flitsmeister parkeren is dus enorm simpel en gemakkelijk, zeker als je de app onderweg altijd al open hebt staan.

Flitsmeister parkeren

Fijn is dat je op verschillende manieren kunt betalen. Zo kun je kiezen voor betaling met je creditcard, maar ook voor automatische incasso. Bovendien kun je meerdere kentekens registreren om mee te parkeren, en voeg je deze gratis toe. Als je dan een keer bij een vriend in de auto zit of een leenauto hebt, kun je alsnog met Flitsmeister parkeren.

Per parkeeractie betaal je 0,25 eurocent aan transactiekosten, bovenop de kosten voor het parkeren zelf. De meeste concurrenten zoals Yellowbrick en Parkmobile vragen iets meer per parkeeractie, maar de ANWB Onderweg-app is in sommige gevallen wel goedkoper.

Parkeerfunctie inschakelen

Om het parkeren via de app mogelijk te maken start Flitsmeister een samenwerking met het Belgische parkeerbedrijf 4411. Het is dan ook noodzakelijk om je eenmalig gratis te registreren bij 4411 om te kunnen parkeren met Flitsmeister. Dit stel je gemakkelijk via de app zelf in.

Om je aan te melden, ga je via het menu links naar ‘Parkeren’ waar je ‘Parkeren inschakelen’ selecteert. Volg hier de stappen om je account aan te maken. Het is voorlopig alleen mogelijk om op straat te parkeren met Flitsmeister, maar de makers werken aan ondersteuning voor parkeergarages.

Momenteel krijg je ook nog geen automatische melding bij het wegrijden of je een parkeeractie wil stopzetten. Dit kun je wel instellen via de instellingen van de app, waar je aangeeft of je per kwartier, halfuur, uur of elke twee uur een herinnering wil. Deze automatische herinnering wordt binnenkort eveneens toegevoegd met een update.

De parkeerfunctie zit in versie 9.4 van de app, waarvan de update vorige week al is uitgekomen. Zorg er dus voor dat je de meest recente versie hebt. Is jouw Flitsmeister-app al up-to-date? Dan hoef je de app alleen maar even opnieuw op te starten, waarna de functie vanzelf verschijnt.

Stembediening en Apple CarPlay

Flitsmeister is groot geworden als een app die je waarschuwt voor flitsers onderweg. Inmiddels is de app uitgegroeid tot een volwaardige navigatie-app, met steeds meer handige functies die je helpen voor, tijdens en nu met parkeren ook na een rit. De parkeerfunctie is dan ook niet de eerste grote update die de app de laatste tijd heeft gekregen.

Zo is het sinds een tijdje mogelijk om de app middels spraakbediening te besturen en krijg je ook waarschuwingen bij gladheid. Onlangs heeft Flitsmeister Apple CarPlay-ondersteuning toegevoegd. Hierdoor kan Flitsmeister eindelijk concurreren met andere navigatie-apps van derden voor Apple CarPlay, zoals Waze en Google Maps.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store
Bron: Flitsmeister
Bronnen afbeeldingen: Flitsmeister, Flitsmeister
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen